HNL

ISTRA - SLAVEN BELUPO 2:1 Domaćin slavio nakon dva penala u zadnjih 10 minuta

Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

NOGOMETAŠI Istre 1961 su na domaćem terenu svladali Slaven Belupo 2:1 u 17. kolu Prve HNL.

Gosti su poveli već u 10. minuti iz prve prave prilike koju su imali. Knöll je dodao za Nemanju Glavčića koji je pucao s otprilike 20 metara i pogodio u donji desni kut Istrinog gola.

Kod prvog penala sudac je dugo pregledavao snimku

Domaćin je do pobjede došao iz dva kaznena udarca koja je realizirao Josip Špoljarić u 81. i 90. minuti. Prvo je u 78. minuti Van Bruggen u vlastitom kaznenom prostoru laktom udario Tomaševića, a sudac Igor Pajač je nakon dugog pregledavanja snimke pokazao na bijelu točku.

U 88. minuti se sudac odlučio dosuditi jedanaesterac nakon puno dvojbenije situacije. Frano Mlinar je srušio Šimu Gržana, a Špoljarić je ponovno realizirao jedanaesterac.

Na gostujućoj klupi je zarađen i crveni karton

Trener Slavena Tomislav Stipić nikako se nije mirio s odlukom suca Pajača, a nekome na gostujućoj klupi je pokazao i crveni karton. Do kraja je Slaven Belupo mogao do izjednačenja u 96. minuti, ali je Iličićev udarac glavom iz blizine odlično obranio vratar Lučić.

Ovom pobjedom je Istra skočila na deveto mjesto s 14 bodova, dok je Slaven Belupo ostao šesti s tri boda više. U sljedećem kolu u srijedu Istra dočekuje Rijeku, dok će Slaven dva dana kasnije biti domaćin Varaždinu

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više