Istraga protiv Volpija neće utjecati na poslovanje Rijeke

Foto: Getty Images / Guliver Image

FINANCIJSKA policija u Italiji sumnjiči većinskog vlasnika Rijeke Gabrielea Volpija za utaju 8,5 milijuna eura poreza, te mu je zaplijenila privatni zrakoplov vrijedan 40 milijuna eura. Mnogi navijači Rijeke po pokretanju istrage zapitali su se "što će biti s klubom", ali postupak koji je pokrenut protiv talijanskog magnata neće izravno utjecati na poslovanje kluba s Rujevice.

Naime, klubom upravlja Volpijev fond Social Sport koji zasad nije pod povećalom talijanskih istražitelja. Jedino što bi se Rijeci moglo dogoditi jest - smanjenje proračuna, ako Volpija optuže i ako upadne financijske probleme.

Volpi kao Berlusconi i Hoeness

Volpi je vlasnik vaterpolskog kluba Pro Recco, te nogometnih klubova Rijeke i Spezije, a ako ga optuže za utaju poreza pridružit će se svom sunarodnjaku, bivšem talijanskom premijeru i vlasniku Milana Silviju Berlusconiju, te Bayernovom direktoru Uliju Hoenessu, koji su ku također optuženi i osuđeni zbog gospodarskog kriminala.

No u Rijeci su uvjereni da je pri ulaganju desetaka milijuna u pojačanja i novi stadion sve bilo u redu, te da nema govora o malverzacijama pri poslovanju hrvatskog doprvaka.

Pročitajte više