ITALIJA BRUJI O TRANSFERU Juventini proklinju klub što ga je doveo, Milanisti slave jer su ga se riješili

Foto: Getty Images / Guliver Image

"NE RAZUMIJEM odakle toliko hejtanje njega; mlad je, Allegri ga obožava, može igrati beka na obje strane, nije glupan..."

Ovo na Twitteru piše jedan od rijetkih koji je stao u obranu igrača kojeg je Juventus upravo kupio za 12 milijuna eura od Milana. Ili, kako bi rekli navijači Rossonera, kojeg se njihov klub napokon riješio.
Doista, teško je shvatiti zašto nitko ne voli Mattiju De Sciglija, 24-godišnjeg bočnog koji kvalitetno pokriva lijevi i desni bok, sjajno je za Italiju odigrao Euro prošle godine, nakon čega je Napoli za njega ponudio 15 milijuna eura, što je Milan odbio.
 
Hashtag #DeSciglio probio se na vrh pojmova pretraživanih i upisivanih na talijanskom jeziku na ovoj društvenoj mreži. Nije to samo zbog očitog razloga što je prelazak nekog nogometaša iz jednoga u drugi gigant talijanskog i svjetskog nogometa uvijek velika vijest, nego zato što je De Sciglio iznimno omražen među "nogometnim pukom".
 
S druge strane, Inzaghi, Mihajlović i Montella, njegovi treneri u Milanu, o njemu imaju samo lijepe riječi, dok ga Max Allegri toliko voli da je odmah po preuzimanju Juventusa inzistirao na dovođenju igrača kojeg je vodio u Milanu. Svi oni ističu da je vrijedan u oba smjera.

De Sciglio je primarno desni bek, koji jednako dobro igra istu poziciju na suprotnoj strani, jer usprkos tome što je dešnjak, lijeva noga mu nipošto ne služi samo za hodanje. Uostalom, već godinama je lijevi bočni reprezentacije za koju je nastupio 31 put.
 
Ništa od ovoga, kao ni to što je rođeni milanist koji je u klubu proveo više od pola života (14 godina) nije mu pomoglo da ga zavole navijači Rossonera, koji su mu zviždali i dizali transparente protiv njega. Po njihovu mišljenju, kvaliteta njegove igre je previše varirala. Razlog tome su bile ozljede, ali navijače Milana to opravdanje nije zanimalo. 

Nije mogao više izdržati pritisak navijača kluba koji navijaju protiv njega. Ali teško da će mu Juventus biti ikakvo utočište, sudeći po burnom negodovanju kojim su ga dočekali navijači njegovog novog kluba.
 
"S obzirom na to da smo njega doveli iz Milana, kojem smo prodali Bonuccija, posao ispada još gori po nas: Jednog od najboljih braniča svijeta dali smo za samo 30 milijuna i De Sciglija." piše jedan juventin, dok drugi tumači:
 
"Odlazak Bonuccija i dolazak De Sciglija - dvostruki udarac za obranu Juvea."
Fotografiju na vrhu teksta, na kojoj Alves otresa De Sciglija "kao slinu", nismo uzeli slučajno, jer ovako navijač Juventusa sarkastično uspoređuje prethodnika i nasljednika na desnom boku: "De Sciglio umjesto Danija Alvesa, to je ta karika koja nam nedostaje da budemo prvaci Europe. Kako se toga ranije nismo sjetili?"

Drugi se poslužio još brutalnijom usporedbom. "Zamijeniti Alvesa s De Sciglijom je kao Eleonire Casalegno zamijeniti s Mariangelom Fantozzi." Prva je naime prekrasna voditeljica, a druga je fiktivni lik iz kultnog filma, u kojem je ta žena toliko ružna da ju je glumio muškarac.

Ovaj navijač Juventusa davanje 12 milijuna eura za De Sciglija uspoređuje s prevarom "stare dame", kojoj se lopovi lažno predstave kao majstori koji popravljaju instalacije prije nego što je opljačkaju:

Pročitajte više