Italija slavi zlatnu glavu: Veznjak Lazia zabio četiri gola, od čega tri ovako

Foto: Guliver Image/Getty Images

MARCO PAROLO (32), sjajni veznjak Lazia, junak je 23. kola Serie A. U pobjedu njegovog kluba kod Pescare 6:2, ugradio je četiri gola, od čega je tri postigao glavom.

Parolu postizanje golova nije strano, uostalom ima jako dobar šut iz daljine, a dokazano je opasan i u zraku, ali prije svega je poznat kao vrijedni radnik koji pokriva prostor između kaznenih prostora.
 
Od 2010., kada je zaigrao u Serie A, do danas, za Cesenu, Parmu i Lazio zabio je ukupno 33 gola, što je jako dobar prosjek za igrača "sa centra", ali Parolo s tim brojkama nikako nije "Frank Lampard". Uostalom ove sezone, do utakmice kod Pescare postigao je tek jedan gol, iako je nezamjenjiv u prvom sastavu Lazia.
 
Onda mu se otvorilo. Kod Pescare je već do 15. minute zabio oba gola za vodstvo gostiju 0:2, ali domaćin je do kraja poluvremena izjednačio preko Benalija i Caprarija. Parolo u 49. minuti donosi novo vodstvo Laziju, čiju pobjedu potvrđuju Keita Balde Diao (57) i Ciro Immobile (69), a Parolo u 77. minuti postiže svoj četvrti i Lazijov šesti gol.

Činjenica je kako je Pescara već neko vrijeme mislima u drugoj ligi, kao i da je u 23 kola osvojila samo devet bodova, ali "danas svi igraju nogomet" i četiri gola na jednoj utakmici neke od "Lige petice" podvig je za svakog igrača osim za Messija ili Ronalda. 
 
Na ostalim utakmicama, Chievo i Udinese igrali bez golova, a Andrija Balić i Stipe Perica nisu nastupili za Udinese, a Empoli - Torino s golovima, ali također bez pobjednika (1:1). Atalanta je pobjedom 2:0 nad Cagliarijem (oba gola Alejandra Gomeza) potvrdila da je najugodnije iznenađenje sezone i na bod je od mjesta koje vodi u Europu.
 
Genoa, koju vodi Ivan Jurić, produžila je niz bez pobjede na sedam utakmica nakon što je na svom terenu izgubila 0:1 od Sassuola, a jedini gol postigao je Lorenzo Pellegrini u 26. minuti.
 
Srećom po Jurića, Crotone, Palermo i spomenuta Pescara očajni su ove sezone i sigurni su putnici u Serie B, inače bi nakon ovog niza i njegova Genoa bila u velikoj opasnosti. 
 
Juventus i Inter od 20.45 igraju Derby D'Italia, a Roma u utorak dočekuje Fiorentinu.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više