Italija uvjerljivi favorit prema vodećoj engleskoj kladionici

ITALIJA je, kako prema hrvatskim, tako i prema engleskim kladioničarima apsolutni favorit za dobivanje domaćinstva europskog nogometnog prvenstva 2012. godine.

Iako ne primaju oklade na konačnu odluku, bookmakeri vodeće engleske kladionice William Hill za Bloomberg su procijenili šanse kandidata.

Daleko najveće izglede za dobivanje domaćinstva dali su Talijanima, s omjerom 1-3, što bi, "prevedeno" na koeficijente poznate mnogobrojnim hrvatskim posjetiteljima sportskih kladionica, značilo 1.33.

Slogan hrvatsko-mađarske kandidature je rezultat mađarske strategije igranja na kartu samilosti UEFA-e zbog izrazito lošeg stanja u nogometu, a glasi "Dajte nam šansu!". Prema procjeni engleskih bookmakera, vrlo su male šanse da nam UEFA da šansu, uz omjer 3-1, odnosno koeficijent 4. Poljaci i Ukrajinci, prema Williamu Hillu, o euru 2012. mogu samo sanjati, uz koeficijent 11.

U posljednjih nekoliko godina u dva su slučaja favoriti izgubili utrku za domaćinstvo velikog sportskog natjecanja. Favorit za dobivanje domaćinstva Eura 2004. favorit su bili Španjolci, ali je prvenstvo ipak održano u susjednom Portugalu. Najveće izglede za domaćinstvo Olimpijskih igara 2012. godine imao je Pariz, no domaćin će biti London.

Koliko god uvjerljivo lideri hrvatsko-mađarske kandidature zvučali kad najavljuju pobjedu, na romantične priče o pobjedi malih nad velikima kladioničari ne nasjedaju i čvrsto vjeruju da je Italija, unatoč problemima, i dalje najizgledniji domaćin Eura 2012.

M.Č.
Foto:H.P.

Pročitajte više