HRVATSKI NOGOMETAŠI

Ivan Klasnić: Kad gledam ljude kako igraju, dođe mi da i ja uskočim u kopačke

Foto: EPA

NA jučerašnjoj utakmici između GOŠK-a i Radnika u Premijer ligi BiH nije se mogao vidjeti lijep nogomet, a utakmica je na kraju pripala bijeljinskom klubu. Događanja na terenu zasjenio je neočekivani gost na tribinama. 

Iako se "maskirao" tako što je na glavi nosi kapu, mnogi su među publikom prepoznali Ivana Klasnića, nekadašnjeg napadača hrvatske reprezentacije i Werdera iz Bremena. 

Publika ga nije prepoznala

Legendarni napadač je tijekom karijere, između ostalog, igrao u St. Pauliju, Nantesu, Mainzu, Boltonu i Werderu. a onime što je vidio u Gabeli, nije bio zadovoljan.  

"Nisam pretjerano zadovoljan, utakmica je bila prilično loša, a ni sudac nije imao svoj dan. No takav je nogomet. Netko na kraju mora pobijediti, iako bi, po meni, bilo najrealnije da su i jedni i drugi osvojili po bod", rekao je Ivan Klasnić za SportSport.ba pa je otkrio da ga na tribinama nisu prepoznali: 

"Pa, i nisu me baš prepoznali, možda je i do toga što sam na glavi imao kapu. Uslikao sam se s možda dvojicom, trojicom, to je to."

Danas radi kao menadžer

Klasnić je nakon završetka karijere zaključio da se ne vidi kao trener i bacio se u menadžerske vode, a nedavno su engleski mediji objavili da se za njegovog igrača Amela Mujanića raspituju West Ham i Leeds.

"To je mlad dečko, tek je posao punoljetan, ali vjerujem da će od njega biti nešto. Svašta se piše, spominju se brojni klubovi, no ne treba žuriti. O tom potom. Porijeklom je baš iz Bosne i Hercegovine, iako trenutno igra za juniorsku reprezentaciju Švedske. Moj je također i Vego iz GOŠK-a. S njim sam više na toj nekoj prijateljskoj osnovi. Hitar je, brz, ima dobar centaršut. Dosta je napredovao u Premijer ligi i trudim se pronaći mu klub za daljnji razvoj", istaknuo je bivši reprezentativac Hrvatske.

Ponekad mu dođe da ponovno uskoči u kopačke

Otkrio je Klasnić i detalje o svom zdravstvenom stanju s kojim je posljednjih godina imao ozbiljnih problema, čak tri puta išao je na transplantaciju bubrega. 

"Život me naučio da budem borac i da ne odustajem. Nakon svih onih silnih problema danas mogu reći da sam živ i zdrav, a prošlo je godinu i pol od treće transplantacije. Danas više cijenim život i ono što on zapravo znači. Ljudi to olako shvaćaju", istaknuo je Klasnić i otkrio da mu nedostaje nogomet: 

"Kada danas gledam ljude kako igraju, javi mi se želja da ponovno uskočim u kopačke, pitam se jesam li mogao još. U tome si cijeli život i onda odjednom moraš živjeti neki drugi život. Svojom karijerom, svejedno, mogu biti zadovoljan, iako bi vjerojatno bila i bolja da nije bilo zdravstvenih problema."

 

 

Pročitajte više