Ivan Ljubičić o odrastanju u Banjoj Luci: U školi su nas dijelili na Srbe i Hrvate

Foto: Profimedia

ZA MJESEC dana na streaming servisu NOW moći će se gledati dokumentarni film o Ivanu Ljubičiću, jednom od najvećih hrvatskih tenisača svih vremena, pod imenom Ljubo, čovjek kojeg je spasio tenis. Film "naglašava nevjerojatnu ljudsku i sportsku priču o Ivanu Ljubičiću, bivšem svjetskom broju 3 i treneru Rogera Federera", najavljuje talijanski Sky Sport, u čijoj je produkciji dokumentarac snimljen.

U filmu se osvajač Davis Cupa 2005. vraća u rodnu Banju Luku 30 godina nakon što ju je napustio u bijegu od rata u BiH. "Rođen sam u Banjoj Luci i sjećam se da su nam u školi od prvog dana govorili 'ovo je Srbin, ovo je Hrvat'", rekao je Ljubičić u dokumentarcu.

"Dvadeset i više godina sanjao sam o domu, osjećao se kao da mi je djetinjstvo ukradeno. Sjećam se osjećaja usamljenosti, da se nikom nisam mogao obratiti. Mislim da sam u tenisu došao tamo gdje jesam zahvaljujući teškoćama koje sam doživio", ispričao je Ljubičić, izdvaja Sky Sport.

Dokumentarac u kojem je "izuzetno i ekskluzivno sudjelovao" Roger Federer moći će se gledati od 16. prosinca na kanalima Sky Sporta i platformi NOW.

Pročitajte više