Ivan Ljubičić trenira Federera

Foto: Getty Images/Guliver Image

ROGER FEDERER objavio je senzacionalnu vijest - Ivan Ljubičić postao je dio njegovog trenerskog tima!

Legenda svjetskog tenisa oprostila se od svog idola i donedavnog trenera Stefana Edberga, a odmah je najavio i sjajnu vijest o povratku legendarnog "Ljube" na veliku scenu. Nekadašnji rivali sada će raditi zajedno kako bi jedan od najboljih u povijesti sljedeće sezone popravio još koji rekord.

"Nakon dvije vrlo uspješne godine, želio bih zahvaliti Stefanu Edbergu, mom idolu iz djetinjstva, koji je pristao biti dio mog tima. Bilo je to ispunjenje sna. Iako je trebao biti samo 2014., pristao je ostati i ovu godinu, što zaista cijenim. Naučio me mnogo i njegov utjecaj na moju igru ostaje. Uvijek će biti dio mog tima. Severin Luthi, koji radi samnom od 2008., nastavit će biti moj trener, a pridružit će mu se Ivan Ljubičić, a Daniel Troxler, moj fizioterapeut i Pierre Paganini, moj fitness trener, ostaju dio moj tima", napisao je Federer malo nakon ponoći na svom Facebooku.

Ljubičić je prošlog tjedna raskinuo suradnju sa kanadskim tenisačem Milošom Raonicem (14.) kojeg je trenirao od 2013. godine. Igračku karijeru Ljubičić je završio 2012. godine u Monte Carlu porazom od Ivana Dodiga. Tijekom blistave karijere osvojio je 10 turnira, a 2006. bio je treći tenisač svijeta. S Hrvatskom je osvojio povijesni Davis Cup 2005. godine, a godinu ranije i olimpijsku broncu.

 

 

After 2 very successful years, I would like to thank Stefan Edberg, my childhood idol, for agreeing to join my team. It...

Posted by Roger Federer on 8. prosinca 2015

Pročitajte više