Ivan Mikulić srebrni na EP-u u parataekwondou

Foto: Screenshot

NA šestom Europskom prvenstvu u parataekwondou koje se održava u glavnom gradu Bugarske Sofiji, Ivan Mikulić osvojio je srebrnu medalju nakon što je u finalu kategorije K44 M+75kg izgubio od Rusa Aliskhab Ramazanova 14:20.

Dvadesetak sekunda do isteka borbe Mikulić je po svemu bio ravnopravan suparnik, ali je pri rezultatu 14:14 Aliskhab Ramazanov zadao nekoliko preciznih udaraca i otišao na nedostižnu prednost.
 
Bila je to druga pobjeda ruskog parataekwondoaša koji je pobijedio Mikulića i 20. listopada ove godine u finalu SP-a u Londonu.
 
Na putu do finala Mikulić je najprije s prekidom borbe pri rezultatu 12:0 savladao Talijana Davida Spinellija, da bi s istim ishodom završio i borbu s Turčinom Bayramom Kayanasom i u konkurenciji deset boraca u svojoj kategoriji tjelesnog oštećenja izborio plasman u finale. 
 
Ivan Mikulić je član Taekwondo kluba Galeb iz Splita, a unatoč porazu od Aliskhab Ramazanova  zadržao je vodeće mjesto na svjetskoj rang listi, s koje će prva četiri borca izboriti izravan plasman na Paraolimpijske igre 2020. godine u Tokiju.

Pročitajte više