BOKS

Ivana Habazin dobila datum za borbu karijere: "Želim da Hrvatska bude ponosna"

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

IVANA HABAZIN (20-3) dobila je novi datum, ali i novu lokaciju za borbu karijere protiv Claresse Shields (9-0). Borba će se održati 10. siječnja u Atlantic Cityju.

Ovo je sada već treći pokušaj organizacije njihove borbe za titulu u supervelter kategoriji. Prvi puta je Shields u kolovozu otkazala borbu zbog ozljede koljena, a nakon toga je propao i dogovor za 5. listopada.

Podsjetimo, tada je na dan vaganja došlo do incidenta i napada na Ivaninog trenera Jamesa Alija Bashira nakon kojeg je trener završio u bolnici, a borba je otkazana.

"Od listopada razmišljam o ovome i motiviranija sam s obzirom na sve što se dogodilo. Imam osjećaj kao da se borim za Jamesa Alija Bashira. Osim toga, borim se i za svoju domovinu. Želim da Hrvatska bude ponosna na mene. Claressa je samo jedna od postaja na mom putovanju.  Na putu sam prema ispunjenju svog cilja, osvajanja neosporne titule u supervelter kategoriji. Vjerujem da će u siječnju moja ruka biti podignuta", izjavila je Habazin čije riječi prenosi BoxingScene.com.

I Shields u borbu ulazi s određenim ciljevima, osvajala je pojaseve u srednjoj i supersrednjoj kategoriji, a sada lovi rekord. Ako pobijedi Habazin, u samo 10 profesionalnih nastupa objedinit će sve tri titule, brže nego itko u povijesti boksa.

Pročitajte više