Ivanišević napokon progovorio o suradnji s Čilićem: Ja sam njegov trener po potrebi

POČETKOM tjedna procurila je vijest o suradnji našeg prvog reketa i Gorana Ivaniševića. No, detalja za javnost nije bilo. Neke su se informacije saznale, ali niti Ivanišević niti Čilić nisu htjeli previše glasno pričati o novoj suradnji.

> Čilić obranio titulu: Nakon mukotrpnog finala slomio Berrera!

Kada smo nakon uspješno apsolviranog polufinala i Austrijanca Melzera upitali Međugorca kakve mu je Ivanišević dao savjete, on nam je u polušali odgovorio:

"Rekao mi je da moram zabijati što više aseva." Više od toga nije se moglo izvući.

Obrana naslova na Indoorsu ipak je odobrovljila Ivaniševića koji je pristao na razgovor za HRT u kojem je na početku čestitao svom novom pulenu na pobjedi protiv Berrera i petoj tituli u karijeri.

"To su sve zasluge Marinu koji igra jako dobro cijeli turnir. To se vidjelo već u Australiji. Ima nekih boljih, ali i nekih lošijih strana, no kad se pobjeđuje sve je dobro", izjavio je wimbledonski osvajač objasnivši kako je uopće došlo do suradnje.

"Bob Brett je njegov trener, ja sam samo trener po potrebi. To smo se dogovorili još na Mastersu u Londonu. Ideja je da neke turnire ja odem s njim pošto Bob ne može putovati cijelo vrijeme. Za sada ću ići na tri turnira", otkriva Ivanišević.

"Ima još posla"

Iako već sada ima igru za top 5, Goran smatra da je pred Čilićem još puno posla.

"Treba popraviti još dosta toga. Najbitnije su tri stvari: prvi servis, forhend na kojem mora biti agresivniji, dolazak na mrežu i voleji. U tim segmentima ima previše padova u igri. Vidjelo se se to u velikim mečevima protiv Murrayja i Del Potra."

Ivanišević se prisjetio prvog susreta sa danas prvim hrvatskim reketom.

"Vidio sam ga još kad je imao 14 godina i znao sam da bi mogao biti dobar tenisač. Zamolio sam Boba Bretta da ga pogleda i oni su dogovorili suradnju. Za sada ide dobro. Bob je trenirao i mene i Beckera, ali ipak mislim da je Marin njegov najveći projekt", priznao je najveći od najvećih.

Pročitajte više