Ivanković nakon pregovora s Makedonijom i Albanijom: Preferiram rad u klubu

IAKO je Francuski L'Equipe već objavio tekst u kojem stoji da je Branko Ivanković novi izbornik Makedonije, "Tanac" nam je u telefonskom razgovoru kazao kako to nije točno. Francuski dnevni list tvrdi kako je Makedonski nogometni savez iza zatvorenih vrata održao sjednicu te se odlučio za Ivankovića, ali bivši trener Dinama kaže kako je on samo bio na pregovorima, te dodao da nikakve odluke još nisu donesene.

"Istina je da sam pregovarao s Makedonijom, ali i s Albanijom. Smatram se ozbiljnim kandidatom za oba izborničke pozicije, ali nikakve odluke nisu donesene. Sada je na savezima da donesu svoje odluke i na meni da odlučim hoću li prihvatiti ponuđene uvjete. Ukoliko mi ih ponude, naravno...", rekao je Ivanković za Index i dodao kako bi više informacije iz Makedonije trebao doznati idući tjedan, dok su si Albanci zacrtali cilj da novog izbornika pronađu do 10. svibnja.

"Više volim raditi u klubu"

"Makedonski savez idući tjedan mora donijeti neke strateške odluke, te odlučiti hoće li posljednje četiri utakmice kvalifikacija voditi v.d. trener ili će odmah uzeti novog trenera. Oni moraju to proanalizirati i odlučiti što je najbolje za njihov Savez. Isto tako i Albanija mora do 10. svibnja donijeti svoju odluku, oni su si tako zacrtali", kaže Ivanković, te dodaje kako mu laska interes dvije europske reprezentacije, ali on ipak preferira rad u klubu.

"Ponude iz Albanije i Makedonije i dalje su aktualne, vidjet ćemo što će s tim biti, ali ja najviše volim raditi u klubu. Naravno da je čast i privilegija biti izbornik, neću reći bilo koje reprezentacije, ali europske u svakom slučaju. Zbog profesionalnosti, ozbiljnosti i odgoja morao sam otići na pregovore, saslušati njihove potrebe i očekivanja kako bih utvrdio možemo li ostvariti suradnju", kaže Ivanković, te još jednom ponavlja kako nije donio nikakvu odluku s obzirom da mu se nude i brojni klubovi.

Javljaju se klubovi iz Grčke, Rusije i Njemačke

"Upita ima mnogo, moram priznati da sam čak malo iznenađen. Naravno, od realizacije do upita je priličan put. Raspitivali su se klubovi s Dalekog istoka, ali i iz Europe", kaže Ivanković, te otkriva kako su mu se javili klubovi iz Njemačke, Rusije i Grčke. No, imena ipak nije želio otkrivati. "Ne bi bilo zgodno, ipak je sezona i dalje u tijeku", kaže Ivanković.

Petar Vidov
Foto: Index

Pročitajte više