Ivano Balić: Već godinama pričamo samo o zlatu, ali trebali bismo biti malo realniji

Foto: HRS

HRVATSKI rukomet je na još jednoj prekretnici, izbornik Željko Babić podnio je ostavku, ona još nije službeno prihvaćena, no uskoro bi ta priča trebala dobiti epilog. Ime novog izbornika u Savezu još nemaju, naprotiv, nemaju ni izraženog kandidata zasad. Najprije se, čini se, žele riješiti Babića.

"Razgovor je protekao bez trzavica, svi u prostoriji vole hrvatski rukomet. Obrazložio sam svoju ostavku, a Upravni odbor HRS-a će odlučiti kako i što dalje. Dao sam ostavku jer su moja očekivanja bila veća od onih koja sam ostvario na klupi reprezentacije, u interesu hrvatskog rukometa je da se povučem," rekao je Željko Babić za HRT.

Koordinator za muški rukomet Ivano Balić bio je s druge strane stola na Babićevom "saslušanju".

"Bilo je dobrih i loših stvari u njegovom mandatu. Izbornik odgovara za svoj dio posla, moj posao je savjetovati, a na njemu je da prihvati ono što mu ima smisla. Od 2003. godine stalno mislimo da vrijedimo za zlato, ali treba malo stati i realno sagledati situaciju," kaže nekoć najbolji rukometaš svijeta.

"Kroz naredna dva tjedna bit će sjednica Upravnog odbora, na kojoj ćemo najprije službeno raspravljati o prihvaćanju Babićeve ostavke jer još nije formalizirana. Potom ćemo odlučiti, što dalje, rekao je predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac.

"Tko su kandidati? Ne bih sad o imenima, svi su ozbiljni i imaju jednake šanse postati šefom reprezentacije Hrvatske," dodao je pa se osvrnuo na Balićevo propuštanje Igara u Riju.

"Velik propust, on je veliko ime u svijetu rukometa i samo svojom pojavom može pomoći Hrvatskoj, morao je biti tamo."

Pročitajte više