Ivica Kalinić sportski direktor Hajduka sljedećih godinu i pol

IVICA KALINIĆ i službeno je postao sportski direktor Hajduka. Kalinić će na toj funkciji biti sljedećih godinu i pol dana, a momčadi će se predstaviti na popodnevnom treningu.

Kaliniću je ovo drugi aganžman na Poljudu ove godine, s obzirom na to da je na početku sezone bio trener prve momčadi. Nekadašnji trener Šibenika ekspresno je sjeo na trenersku klupu nakon što je Ante Miše dao ostavku. No, na uzvratnoj utakmici pretkola Europske lige protiv Žiline na Poljudu je u 80. minuti doživio srčani udar i više se nije vraćao.

Ivica Kalinić - biografija

Kalinić je rođen 1956. u Splitu, a svoje prve nogometne korake napravio je u Solinu. Kasnije je prešao u Hajduk i osvojio Kup Jugoslavije. Nakon toga je otišao u Maribor pa zatim u Osijek. Iz Gradskog vrta se vraća u Hajduk, ali samo na pola sezone. Potom je otišao u FC Tirol, gdje je osvojio Kup i prvenstvo Austrije.

Nakon igračke karijere, odmah se prihvatio vođenja kadeta Hajduka, a nakon toga i juniora. Bio je i pomoćnik Martinu Novoselcu u mlađim kategorijama reprezentacije. Potom je bio pomoćnik Ivanu Kataliniću u Hajduku kada je Hajduk igrao u četvrtfinalu Lige prvaka. Zatim je otišao u Emirate gdje je pomagao Tomislavu Iviću. Nakon toga se vraća na Poljud, opet kao Katalinićeva desna ruka.

Slijedio je odlazak u susjednu Premijer ligu i vođenje momčadi Posušja, a zatim je radio kao trener Solina i Imotskog. Put ga je nakon toga odveo u Ukrajinu, gdje je ponovo bio pomoćnik Kataliniću.

Zatim vodi Uskok, Imotski, Mosor i Široki Brijeg, a prije dvije godine je stigao na Šubićevac. Šibenik se preporodio pod njegovim vodstvom. Trener je to koji zagovara čvrstu i discipliniranu igru uz veliku požrtvovnost na terenu. Šibenčani, unatoč tome što ih svake sezone napuste glavni igrači, 2008. su završili na 10. mjestu prvenstva, dok su prošle godine bili peti. Momčad koja je bila hit prvenstva je tek u finišu izgubila korak s vodećim momčadima.

Nakon toga je preuzeo Hajduk, ali je momčad vodio samo 80 minuta jer je u uzvratnoj utakmici trećeg pretkola Europske lige protiv Žiline doživio infarkt. Odmah je operiran, a liječnici su mu preporučili da u dogledno vrijeme izbjegava stres.

Pročitajte više