Ivica neće braniti lanjsku pobjedu: Otkazan super-G u Kitzbuhelu

ZBOG vremenske situacije i kiše tokom noći, te jutrošnjeg snijega koji je napadao, otkazan je super-G za skijaše u Kitzbuhelu.

Neprilika s vremenom bilo je i jučer, kada je otkazan treći trening spusta, da bi se stanje jutros pogoršalo.

Ivica Kostelić tako neće dobiti priliku braniti lanjsku pobjedu na Streifu u superveleslalomu, a sutra (11:30) ga, zajedno s Natkom Zrnčićem-Dimom, očekuje nastup u utrci spusta, koji će se s nedjeljnim slalomom bodovati za jedinu klasičnu kombinaciju u Svjetskom kupu.

Situacija s ozljedom gležnja koju je zadobio padom na drugom treningu spusta, sve je bolja i Ivičin nastup u kultnom austrijskom zimovalištu nije upitan.

Kostelić u Kitzbuhelu očekuje veliku žetvu bodova, kojom bi svrgnuo Marcela Hirschera s vodeće pozicije u Svjetskom kupu. Podsjetimo, lani je Ivica u tri dana od 400 mogućih osvojio 304 boda.

Austrijanac, koji se natječe u samo dvije discipline (slalom i veleslalom) trenutno je 30 bodova ispred Kostelića, i u odličnoj formi. Ovu je godinu otvorio s tri pobjede u tri utrke (sljemenski slalom te veleslalom i slalom u Adelbodenu), a u Wengenu je imao daleko najbolje vrijeme dok nije haklao vrata u prvoj vožnji.

Hirscher će biti silno nabrijan, ali Ivica ga je već jednom ove sezone pobijedio na njegovom terenu (Flachau)...

Pročitajte više