Trener Splita novi izbornik Hrvatske! "Rekli su mi da je presica sutra u podne"

Foto: Index, Dalmatinski portal  

IVICA SKELIN, mladi i uporni trener KK Splita, trebao bi postati novi hrvatski izbornik.

"Razgovarao sam s Dinom Rađom. Pozvan sam na press konferenciju u Zagrebu sutra u 12 sati", kazao nam je Splićanin. 

Nakon što se Aco Petrović sporazumno rastao sa Savezom, pred kojim nije uspio opravdati debakl protiv Rusije, povjerenje na klupi Hrvatske trebao bi dobiti 43-godišnji Skelin, koji ima iskustvo pomoćnika u stožeru reprezentacije i lijepe rezultate s ekipom Splita koju je doveo do prvog mjesta prije doigravanja za prvaka. Skelin je karijeru započeo u Belgiji, pa nastavio skupljati staž u Nizozemskoj, gdje je osvojio dvostruki naslov prvaka s klubom GasTerra Flames.

Još nema službene potvrde nakon sastanka u HKS-u, no Dino Rađa, Stojko Vranković i Joke Vranković uskoro bi trebali potvrditi ime novog izbornika. U krugu kandidata spominjali su se Ante Nazor, s kojim je Rađa također obavio razgovor, te Piksi Subotić. 

"Zaključeno je da je utakmica osmine finala imala negativne konotacije za reprezentaciju i Savez, stoga je sporazumno dogovoren prestanak suranje s Aleksandrom Petrovićem", objasnili su u službenoj izjavi. 

Press konferencija održat će se u subotu. 

Skelin bi trebao preuzeti Hrvatsku u rasulu, no ti uvjeti mu nisu strani. Mora izgraditi novu momčad, smiriti strasti Darija Šarića i pronaći motiv kod Bojana Bogdanovića, koji će u vrijeme SP-a imati 30 godina. Kvalifikacije kreću već u studenom, a od Hrvatske se opraštaju mnoga imena, Ukić, Popović, Tomas, Simon...

 

>>> Uskoro opširnije.

Pročitajte više