Ivica Vrdoljak strijelac na Legijinu putu do finala Kupa

NOGOMETAŠI varšavske Legije na svom su stadionu pobijedili Lechiju iz Gdanska 4:0 u uzvratnom dvoboju polufinala Poljskog kupa potvrdivši 1:0 gostujuću pobjedu iz prvog sraza.

Drugi je pogodak za domaću momčad u 63. minuti utakmice postigao Ivica Vrdoljak (27), bivši veznjak Dinama i nekadašnji mladi hrvatski reprezentativac.

U finalu natjecanja Legija će trećeg svibnja igrati protiv Lecha iz Poznana na Stadionu Zdzislawa Krzyszkowiaka u Bydogoszczu. Susreću se pobjednici iz 2008. (Legia) i 2009. (Lech) godine.

Varšavskoj će momčadi ovo biti jubilaran 20. finale. Imaju rekordnih 13 naslova pobjednika.

Ruski nogometni kup: Blatnjak potopio Misimovića

Nogometaši Rostova plasirali su se u polufinale Ruskog kupa iznenadivši favorizirani Dinamo u Moskvi 2:1 pobjedom.

Gol odluke za goste je zabio Dragan Blatnjak (30), bivši napadač Hajduka i BiH-reprezentacije, u 90. minuti utakmice.

Bosansko-hercegovački reprezentativac Zvjezdan Misimović odradio je drugih 45 minuta za domaću momčad, u kojoj već treći put zaredom nije nastupio hrvatski reprezentativac Tomislav Dujmović.

U polufinalu će Rostov igrati protiv drugoligaša Alanije iz Vladikavkaza. Drugi polufinalni par čine moskovski rivali CSKA i Spartak. CSKA je trijumfirao na gostovanju kod branitelja naslova i aktualnog prvaka Zenita 2:0, dok je Spartak u Moskvi nadigrao Krasnodar 2:1. Mladi hrvatski reprezentativac Filip Ozobić nije igrao za Spartak.

Pročitajte više