Ivković o Hajdukovom junaku: Pokazao je lice koje još nismo vidjeli

Screenshot: HRT

U 22. kolu SuperSport HNL-a Hajduk je pobijedio Slaven Belupo 4:0, Rijeka Goricu 2:0, a Dinamo je kod Lokomotive odigrao 2:2. Rijeka je trenutno prva s 47 bodova, slijede je Hajduk s 45 i Dinamo s 41 i utakmicom manje. HRT-ov analitičar Tomislav Ivković analizirao je utakmicu Gorice i Rijeke.

"Pašalić ne postoji već nekoliko utakmica"

"Na takvom terenu ne može se igrati nogomet. Takav teren više odgovara momčadi koja se brani. Rijeka već drugu utakmicu s Goricom ima peh s tim terenom, no spretno i sretno, s karakterom, voljom i htijenjem su izvukli tu utakmicu. Jako važna pobjeda, jer pobjeda na takvom terenu je lutrija.

Rijeka ima hrabrost i volju, vjeruje u sebe. Zanimljivo, već nekoliko utakmica Pašalić ne postoji, otkad je bio u reprezentaciji nema ga nigdje. Kad se svi bacaju, on lagano trčkara, obrana ga ne interesira, to kod Sopića neće proći i brzo će na hlađenje."

"Liga nam je u slobodnom padu pa Kalinić izgleda kao vanzemaljac"

O Hajduku je rekao: "Visoka i zaslužena pobjeda Hajduka, ali Slaven nije došao na utakmicu. Hajduk se mučio u prvom dijelu, osjetio se pritisak. Kalinić i Brekalo su nešto pokušavali promijeniti. Kad momčad poput Belupa ne razmišlja o protivničkom golu, onda ih kazni akcija kao kod prvog gola, vrhunski prvi gol Kalinića.

Kad gledamo, godinu i pol nije igrao ozbiljan nogomet, a sad kad je Livaja ozlijeđen je među ključnim igračima, jer je pametan. Pošto nam je liga u slobodnom padu, onda i on, koji nije dugo igrao, izgleda kao vanzemaljac."

"Hajduk je bio samo dobar, a Dinamov remi kod Lokomotive nije iznenađenje"

"Brekalo je odigrao solidnu utakmicu, no Hajduk je igrao samo dobro, ne čudesno, Belupa nije bilo. Tu je i mali Čuić, kojega znam još iz BiH-a, no on je pravi gol-igrač. Pukštas nije na nivou na kojem je bio, imao je povredu, imao je problem u obitelji, no napreduje. Kod Sahitija, tri asistencije, a imao je stalno glavu dolje, to znači da još uvijek napreduje, velik je radnik, do kuda će doći, vidjet ćemo. Danas je pokazao lice koje još nismo vidjeli."

O remiju Dinama kod Lokomotive Ivković je rekao: "Pozitivan rezultat Lokomotive s Dinamom nije iznenađenje, Lokomotiva je ozbiljna ekipa koja, za razliku od nekih drugih, uživa u nogometu. Dinamo i Hajduk osciliraju, a Rijeka i Lokomotiva su u najboljoj formi."

Pročitajte više