La Liga

Iz Barcelone objavili datum predsjedničkih izbora

Foto: EPA

NAKON turbulentnog ljeta u kojemu su uspjeli na još godinu dana zadržati Lionela Messija, u Barceloni se spremaju na turbulentno proljeće.

Izvršni odbor kluba je nakon današnjeg sastanka odlučio kako će se predsjednički izbori u klubu održati 20. i 21. ožujka. Gotovo je sigurno kako će Barcelona dobiti novog predsjednika jer Josep Maria Bartomeu ne uživa povjerenje članova i navijača koji su nezadovoljni nedostatkom sportske strategije i odlaskom Lionela Messija na kraju sljedeće sezone.

Klub je zbog pandemije koronavirusa omogućio glasanje na više mjesta, glasanje poštom te izbore tijekom cijelog vikenda, a ne samo u jednom danu.

U daljnjem tekstu na službenim stranicama kluba piše kako je Izvršni odbor odlučio proračun za sljedeću sezonu smanjiti za 30 posto. Takva se redukcija očekuje ako klub u sljedećim mjesecima počne normalno funkcionirati.

Također, u Barceloni su pomno analizirali sadržaj posljednjeg sastanka Europske udruge klubova (ECA). Na tom je sastanku generalne skupštine utvrđeno kako će europski klubovi u sljedeće dvije sezone izgubiti 4000 milijuna eura. Čak 90 posto tog iznosa će opteretiti klupske budžete, a odštete za igrače smanjit će se 20 do 30 posto.

Pročitajte više