TRANSFERI

Iz Cibalije prešao u Serie A. Cibalia zasad neće ništa zaraditi na njemu

Foto: Screenshot

CIBALIJIN talent Borna Knezović (17) otišao je u talijanski Sassuolo. Nagađalo se da će vinkovački drugoligaš zaraditi 600 tisuća eura, no to je samo djelomično točno, doznaje vinkulja.hr.

"Sassuolo je registrirao Knezovića u statusu amatera, što znači da Cibalia nema pravo čak ni na FIFA-inu naknadu za razvoj igrača koja je do 1. srpnja ove godine iznosila 30.000 eura po godini provedenoj u klubu. Od 1. srpnja ona iznosi 30.000 eura po godini, ali samo za prvoligaške klubove, a 10.000 eura za klubove nižih rangova", rekla je Cibalijina predsjednica Dea Lasić. 

Dva uvjeta za Cibalijinu zaradu

Knezović je u Cibaliji proveo tri godine pa u klubu mogu računati na zaradu od 30 tisuća eura, ali samo pod dva uvjeta: "Prvo, da Sassuolo s Knezovićem potpiše profesionalni ugovor. I drugo, da se to dogodi do Knezovićeve 23. godine života. U suprotnom, od ove priče u financijskom smislu nemamo ništa", dodala je Lasić.

Sve bi drugačije bilo da je mladi Knezović potpisao ranije s Cibalijom. Međutim, odbio je ugovor i klub je bio nemoćan, otkrio je voditelj Cibalijine škole nogometa Goran Meštrović. Knezović je prije tri godine stigao u Vinkovce iz pleterničke Slavije. U Cibaliji se sada nadaju da će sa Sassuolom potpisati profesionalni ugovor pa da će klub nešto i zaraditi. 

Pročitajte više