Iz HNL-a je prije 4 godine prodan za 7 mil. eura u Serie A. Sad ga tjeraju iz kluba

Foto: EPA

TALIJANSKI stručnjak za transfere Nicolo Schira objavio je jučer vijest da bi hrvatski napadač Mirko Marić (28) do kraja prijelaznog roka mogao napustiti Monzu. Bivši napadač Osijeka igra u statusu rezerve te je u ovoj sezoni na terenu proveo tek 279 minuta u deset ligaških utakmica i zabio jedan gol. Navodno je već spremna njegova zamjena.

Trener Raffaele Palladino na Marića ne računa ozbiljno, što znači da ga je otpisao premda mu ugovor vrijedi do 2026. godine. Marić prema Transfermarktu vrijedi 800 tisuća eura. U karijeri je nastupao za Široki Brijeg, Dinamo, Lokomotivu, Videoton, Osijek, Monzu i Crotone. 

Iz Osijeka otišao za 7 mil. eura

U Monzu je stigao iz Osijeka u ljeto 2020. za sedam milijuna eura. Sezonu prije toga je s 20 golova bio na vrhu ljestvice strijelaca HNL-a uz Antonija Čolaka i Miju Caktaša, no titula najboljeg strijelca službeno je pripala Čolaku jer je odigrao najmanje minuta.

U prvoj sezoni u Monzi Marić je razočarao te je zabio tek dva gola u 21 nastupu u drugoj talijanskoj ligi. Iduće sezone bio je na posudbi u Crotoneu i postigao 11 pogodaka u 36 nastupa. Prošle sezone vratio se u Monzu, a sad bi je ponovno trebao napustiti.

Đurić stiže za pola milijuna eura

Očekuje se da ga zamijeni bosansko-hercegovački napadač Milan Đurić, nekadašnji reprezentativac te zemlje. Trebao bi stići iz Verone u transferu vrijednom 500.000 eura, uz bonuse moguće i milijun, i potpisati do ljeta 2025. uz opciju produljenja za dodatnu godinu.

Talijanski mediji ranije su pisali i da će 18-godišnji srpski napadač Matija Popović otići na posudbu u Monzu nakon što potpiše ugovor s Napolijem.

Pročitajte više