Iz Sunderlanda se oglasili o transferu Dajakua u Hajduk: "Tako je najbolje za sve"

Foto: Miro Gabela (Hajduk.hr)

LEON DAJAKU (22) od jučer je novi ofenzivac splitskog Hajduka. Dosad je bio pod ugovorom s engleskim drugoligašem Sunderlandom, a ove je sezone igrao na posudbi u švicarskom St. Gallenu. Riječ je o igraču koji je na početku karijere iz Stuttgarta prešao u Bayern, iz kojeg je otišao na posudbu u Union Berlin. Poslije je potpisao za Sunderland, koji ga je proslijedio u St. Gallen.

U Hajduk je stigao bez odštete i potpisao ugovor do ljeta 2027. Prema Transfermarktu vrijedi 800 tisuća eura. Za St. Gallen je prošle sezone u 27 nastupa imao četiri asistencije u 1139 minuta igre. Prema Transfermarktu vrijedi 800 tisuća eura. Njegov bivši klub Sunderland se od njega oprostio izjavom sportskog direktora Kristjaana Speakmana.

"Leon je odigrao ulogu u sezoni u kojoj smo ostvarili promociju u viši rang i zahvalni smo mu za njegov doprinos tijekom protekle dvije sezone. Klub je značajno napredovao tijekom njegovog boravka na Stadionu svjetlosti, što znači da je on imao sve manje prilike s obzirom na kadar. Njegov odlazak predstavlja najbolje rješenje za sve strane i Leonu će pružiti nove izazove kako bi nastavio svoj razvoj."

Pročitajte više