Iz Zagreba otkrili: Skjern nas je reketario od kada smo potpisali Lokea

SASVIM razumljivo, prvo kolo Lige prvaka u kojem RK Zagreb u subotu gostuje kod norveškog Fyllingena, palo je u drugi plan. Razlog: odluka EHF-ovog suda koji je odlučio suspendirati Zagrebovog Norvežana Franka Lokea na period od narednih devet mjeseci. Drakonska kazna šokirala je čelništvo hrvatskog prvaka koje je press konferenciji namijenjenoj Ligi prvaka promijenilo temu.

> Nevjerica u redovima Zagrebaša: EHF zabranio Lokeu nastup u Ligi prvaka

"Žalili smo se i Loke se žalio. Inzistiramo da se našem igraču dopusti nastup u Ligi prvaka sve do drugostupanjske odluke. Loke putuje s nama i nadamo se da će igrati", rekao je direktor Zagreba Bartol Kaleb dodavši:

"Već smo jučer poduzeli radnje smatrajući tu odluku neodrživom i neutemeljenom. Nastojat ćemo preko svih pravnih sredstava koje propisuju nacionalni savezi, EHF i IHF oboriti ovu odluku. To neće biti lako u kratkom razdoblju. Inzistiramo da se ukine suspenzija i dopusti igraču da nastupa i u Ligi prvaka. Jer apsurdno je da smije nastupati u nacionalnom prvenstvu i za reprezentaciju, a ne u ovom drugom natjecanju. Nadamo se da će se ova nepravda učinjena igraču i klubu ispraviti."

"Tražili su 220 tisuća eura"

U Zagrebu tvrde da se isti igrač ne bi smio kažnjavati i novčano i zabranom igranja jer se tako kažnjava i klub koji ga plaća.

"Apsurdno je da se isti igrač kažnjava s dvije kazne i novčano i neigranjem. Time je zapravo kažnjen Zagreb koji devet mjeseci mora plaćati igrača, a ne smije ga koristiti", objašnjava Kaleb.

Zagrebovi čelnici tvrde da je danski Skjern čitavo vrijeme reketario i Zagreb, ali i Lokea, astronomskim ciframa.

"Skjern je sve ovo vrijeme pokušavao reketarit i tražit novce. I od nas, ali i od Lokea osobno. Od Zagreba je traženo 220 tisuća eura i onda će oni odustati od procesa. Od samog Lokea su tražene u tri navrata tri različite cifre; između 80 i 150 tisuća eura", novinarima je otkrio Ante Ančić, tehnički tajnik RK Zagreb.

"Bitna prva pobjeda"

Na koncu je na red došlo i vrlo bitno gostovanje kod norveškog Fyllingena. Svoj komentar dali su Kiro Lazarov i Denis Špoljarić.

"Svako prvo kolo je teško, treba krenuti s pobjedom kako bi uhvatili ritam, dobili samopouzdanje. u budućnosti nas čeka težak posao", rekao je Lazarov, a nadovezao se Špoljarić:

"Dva mjeseca se pripremamo za prvo kolo. Imali smo dosta pripremnih utakmica u inozemstvu, što jakih, što slabih. Marić i Rubelj ga mogu dobro zamijeniti Lokea."

Pročitajte više