TENIS

Izbacio Nadala pa poručio: Bilo je teško gledati ga kako pati

Foto: EPA

DENIS ŠAPOVALOV u trećem kolu Masters 1000 turnira u Rimu s 1:6, 7:5, 6:2 iznenađujuće je izbacio Rafaela Nadala. Španjolac, jedan od najboljih tenisača u povijesti, nakon meča priznao je da je imao problema sa stopalom, odnosno ozljedom koja ga svakodnevno muči i zbog koje mu je teško trenirati.

Šapovalov je potvrdio kako je primijetio Nadalove probleme. "Bilo je teško gledati ga kako pati na kraju meča. Takve stvari ne želiš vidjeti da se događaju, posebno ne legendi poput Rafe. Nadam se da je u redu, on toliko toga dobrog donosi našem sportu. Nadam se da će biti spreman nastupiti na Roland Garrosu. Nadam se da nije ništa ozbiljno", poručio je Kanađanin.

Prije pet godina upisao je prvu pobjedu protiv Nadala, dok je prošle godine u istoj fazi turnira imao dvije meč-lopte. Međutim, španjolski tenisač uspio je okrenuti tijek meča i slaviti. "Nevjerojatan je osjećaj pobijediti Nadala. Više puta spašavao je meč-loptu. Smatram da mi je prošlogodišnje iskustvo sada pomoglo", zaključio je Šapovalov.

Pročitajte više