HNL

Izbori u Hajduku. Ovo su kandidati za ključno tijelo, biraju ih članovi kluba

Screenshot: Hajduk

POZNATA su imena osam kandidata za izbore za Nadzorni odbor Hajduka koji se održavaju elektronski 15. srpnja i na kojima će petorica od njih s najviše glasova biti članovi novog saziva NO-a kluba. Od osmorice kandidata sedam je nominirala Hajdučka zajednica, savjetodavno tijelo HNK Hajduk Splita, dok je jedan kandidat prikupio potpise kako bi sudjelovao na izborima, objavio je Hajduk u priopćenju koje prenosimo u cijelosti:

"U protekla dva tjedna Izborno Povjerenstvo je provjerilo prijave osmorice kandidata. Provjerom je utvrđeno kako svi kandidati zadovoljavaju sve uvjete propisane natječajem. Zadovoljili su stroge uvjete po pitanju stručne kompetencije i poslovnog iskustva. Također, u postupku provjere potvrđeno je kako se protiv nijednog od kandidata ne vodi kazneni postupak niti su kazneno osuđivani, nisu u sukobu interesa te da ne postoje ograničenja propisana Zakonom o sportu.

Kandidati na izborima za Nadzorni odbor Hajduka koji su predloženi od strane Hajdučke zajednice su Roberto Bitunjac, Damir Dominiković, Goran Jujnović Lučić, Robert Kalinić, Aljoša Pavelin , Lukas Oliver Pavić te Dražen Zec. Josip Perić, kao kandidat izvan Hajdučke zajednice, je zadovoljio uvjet i prikupio dovoljan broj potpisa (52) za sudjelovanje.

"Iznimno nam je drago da smo uspjeli privući ovakav profil kandidata od kojih većina ima više od desetljeća iskustva upravljanja i nadziranja velikih sustava kao što je Hajduk. Želimo im sreću na izborima, a petorici odabranih uspješan nadzornički mandat", rekao je predsjednik Našeg Hajduka Toni Baletić.

Osmorica kandidata bit će predstavljeni putem životopisa koje možete pronaći na stranici Hajduka na https://hajduk.hr/klub/izbori/kandidati te video intervjua koji će biti objavljeni u narednim danima.

Iako imena kandidata do ovoga trenutka nisu bila poznata, na izbore se do sada registriralo više od tri tisuće članova, a u narednim brojkama će ta brojka zasigurno biti i veća. "Registracija za izbore je vrlo kratak i jednostavan proces te još jednom pozivamo sve članove s pravom glasa da izvrše hajdučku dužnost i budu spremni za elektronske izbore 15. srpnja". pozvao je navijače na sudjelovanje u izborima tajnik Našeg Hajduka Luka Domikulić.

Svi oni koji žele sudjelovati na izborima imaju priliku registrirati se do 6. srpnja na https://izbori.nashajduk.hr/, a sva pitanja i registraciju iz inozemstva možete izvršiti putem maila registracija@nashajduk.hr.

Pročitajte više