Izbornik Argentine: Kad vidimo protiv kakve ekipe smo igrali, ova pobjeda je još veća

Foto: EPA

ARGENTINSKA reprezentacija plasirala se u finale Svjetskog prvenstva uvjerljivom 3:0 pobjedom nad Hrvatskom u polufinalu. Utakmicu je na konferenciji za medije prokomentirao argentinski izbornik Lionel Scaloni (44), inače najmlađi izbornik na SP-u u Kataru.

Scaloni: Nije bilo lako

"Zaslužili smo pobjedu, bili smo bolji, ali rezultat možda sugerira da je bilo lako. Nije bilo lako. Hrvatska je u uvodnim minutama imala loptu, znali smo da se to može dogoditi. Vrlo je teško postići pogodak protiv njihovog veznog reda. Shvatili smo da se ova utakmica mora igrati na način na koji smo igrali, malo stati iza lopte. Napravili smo što smo morali", započeo je Scaloni pa nastavio:

"Slavili smo pobjedu, to je velika stvar, ušli smo u finale, ali moramo napraviti još jedan korak. Vrijeme je za slavlje, no i za razmišljanje o onome što nam slijedi. Ovo je povijesna utakmica, ali moramo se fokusirati na finale."

"Kad vidimo protiv koga smo igrali, ova pobjeda je još veća

"Nisu sve utakmice iste, ne možemo utjecati na sve. Postoje trenuci kada te suparnik može pokoriti. U tim trenucima momčad se danas regenerirala i na kraju je djelovala spremna na sve. Vrlina je znati se suočiti s takvim trenucima", izjavio je pa odgovorio na pitanje je li ovo najbolja utakmica njegove Argentine:

"Mislim da smo odigrali i bolje utakmice od ove, no kad vidimo protiv koga smo igrali, to ovu pobjedu čini većom. Igrati protiv Hrvatske nije lako, s razlogom su oni trenutno među najboljima na svijetu."

"Messi je najbolji u povijesti"

Scalonija su pitali je li Messi najbolji igrač u povijesti. "Ponekad se čini da to kažemo zato što smo Argentinci, ali mislim da je Messi najbolji u povijesti. Ne sumnjam. On čini svakog suigrača boljim, budi nešto u njima, u ljudima. Sreća je i privilegija imati ga u ovom dresu", odgovorio je.

Novinare je zanimalo i jesu li igrači umorni. "Ovakva pobjeda, i to prije finala, najbolji je odmor, najbolji lijek koji postoji. Uspjeli smo dati priliku svim napadačima, za mene je to bitno", zaključio je.

Pročitajte više