Izbornik Argentine ljuti se zbog rasporeda: Ne razumijem, to je ludost

Foto: EPA

ARGENTINA se pobjedom nad Poljskom (2:0) s prvog mjesta skupine C plasirala u osminu finala Svjetskog prvenstva u Kataru. U prvoj rundi nokaut-faze u subotu od 20 sati igrat će protiv Australije. Argentinski izbornik Lionel Scaloni time nije zadovoljan te je kritizirao FIFA-u i raspored.

"Ludost je igrati za malo više od dva dana kada smo prvi u skupini. Ne razumijem. Koliko je sati? Skoro 1 sat iza ponoći... U petak je trening i odmah igramo. To nisu dobri uvjeti, ali svima je tako. Prvi smo u skupini... Mogli smo dobiti dulji odmor", rekao je Scaloni.

Australija je iznenađujuće tijekom istog dana, ali u ranijem terminu, pobijedila Dansku (1:0) te grupnu fazu završila na drugom mjestu skupine D, odmah iza Argentine, što znači da ima nekoliko sati više odmora od argentinske reprezentacije.

"Sve su utakmice teške. U krivu je onaj tko misli da će utakmica s Australijom biti laka. Nismo favoriti. Krivo je misliti da ćemo biti svjetski prvaci zato što smo pobijedili Poljsku", istaknuo je Scaloni.

Pročitajte više