Izbornik Belgije o potezu Courtoisa: Volim ga, ali šokiran sam. Ne mogu ga braniti

Foto: EPA

GOLMAN Belgije Thibaut Courtois nije želio ići s reprezentacijom u Estoniju, gdje će u utorak odigrati treću utakmicu skupine F kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Courtois, inače golman Real Madrida, izjavio je kako nije dobio zasluženo poštovanje unutar momčadi. O tome je govorio belgijski izbornik Domenico Tedesco, čija je momčad u subotu odigrala 1:1 s Austrijom.

Tedesco je otkrio kako je Courtois nezadovoljan jer je Romelu Lukaku u odsustvu Kevina de Bruynea bio kapetan protiv Austrijanaca. "Zajednički smo se dogovorili da će Romelu biti kapetan protiv Austrije, a Thibaut protiv Estonije. Svi su se s time složili, no Courtois je nakon utakmice odjednom htio razgovarati sa mnom. Rekao je da ide kući jer je razočaran i uvrijeđen", ispričao je Tedesco.

"Otpočetka sam mu pokušao pokazati zahvalnost koju zaslužuje. Po meni je on najbolji golman na svijetu. Volim ga kao golmana, ali i kao čovjeka. Šokiran sam", dodao je Tedesco, koji je u veljači postao izbornik Belgije, čime je naslijedio Roberta Martineza.

"Uvijek pokušavam braniti svoje igrače, ali sada je to nemoguće"

Tedesco nije želio govoriti o Courtoisovoj budućnosti u reprezentaciji. "Nije vrijeme za razgovor o tome jer nas očekuje važna utakmica. Iduće utakmice su u rujnu, vidjet ćemo dotad", odgovorio je Tedesco.

Courtoisov otac Thierry za belgijske medije rekao je kako njegov sin zbog problema s koljenom neće igrati protiv Estonije, no Tedesco tvrdi da to nije istina. "Volio bih reći da je to točno, ali ne mogu lagati. Uvijek pokušavam braniti svoje igrače, ali sada je to nemoguće. Pokušao sam mu reći da razmisli tijekom dva dana", zaključio je Tedesco. Courtois ima 102 nastupa za Belgiju.

Pročitajte više