EP U VATERPOLU

Izbornik Crne Gore: Nismo vjerovali u povratak protiv Hrvatske, a onda...

Foto: EPA

VATERPOLISTI Crne Gore stigli su na korak do čuda, a onda ipak izgubili od Hrvatske 10:11 u drugom kolu Europskog prvenstva i ostali bez prvog mjesta.

Hrvatska je bila bolja tijekom tri četvrtine, a uoči posljednje je vodila 10:5. Međutim, uporni Crnogorci čudesno su se vratili na 10:10 i imali napad za preokret, a kasnije i remi, ali ih je u tome spriječio sjajni Bijač na golu, a Garcia ih je dotukao za konačnu pobjedu i plasman u četvrtfinale.

"Ne možemo reći da smo kod 10:5 vjerovali da se možemo vratiti, ali smo željeli igrati do kraja. Onda se kod 10:7 pojavila vjera, vidjelo se i po reakciji klupe, a na 10:10 smo imali i napad za preokret. Kasnije i igrača više da dođemo do remija, ali nismo uspjeli", rekao je izbornik Crne Gore Vladimir Gojković.

Crnu Goru 18. siječnja čeka utakmica protiv Njemačke za drugo mjesto u skupini A, dok će Hrvatska igrati protiv Slovačke. 

Sve misli sada su usmjerene ka Njemačkoj. "Ajkule" u tom meču ne smiju izgubiti ako žele osvojiti drugo mjesto.

"Raduje karakter koji su pokazali igrači i moramo izvući ono najbolje iz ove utakmice. Moramo zaboraviti Hrvatsku i okrenuti se Njemačkoj. To je ključna utakmica za nas", zaključio je Gojković. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više