Izbornik Engleske uoči ključne utakmice protiv Hrvatske: Ovo je nemoguć posao

Foto: Epa

HRVATSKA U-21 reprezentacija od 18 sati u Kopru igra utakmicu trećeg kola Eura protiv Engleske. Hrvatska nakon dva kola ima pobjedu i poraz, dok su Englezi bez bodova. Pobjeda protiv Engleske Hrvatskoj otvara vrata nokaut faze dok su Englezi u jako teškoj situaciji.

"Znam da se za poziciju izbornika seniorske reprezentacije Engleske kaže da je nemoguć posao. Mislim da je biti izbornikom Engleske U-21 potpuno nemoguć posao. Kažem to zbog količine igrača koje bismo trebali pripremiti za seniorsku momčad, a pritom se od nas očekuje da pobjeđujemo", rekao je izbornik Aidy Boothroyd uoči dvoboja s Hrvatskom u kojem Englezima za plasman u četvrtfinale treba pobjeda uz poraz Švicarske od Portugala.

Englezi su u prvom dvoboju iznenađujuće poraženi od Švicarske (0:1), a potom su izgubili i od Portugala (0:2) koji je jednom nogom već u četvrtfinalu.

"Postoji razlog zašto nismo osvojili ovo natjecanje 37 godina i zašto nismo napredovali onako kako smo očekivali. Djelomično je to zbog toga što je naš glavni cilj pripremiti igrače za Garetha i to smo napravili", rekao je engleski izbornik čija je momčad oslabljena zbog toga što je nekolicina vodećih igrača ove generacije angažirana u A momčadi za kvalifikacijske dvoboje za Svjetsko prvenstvo 2022.

Gareth Southgate je Boothroydu za A momčad uzeo Masona Mounta, Phila Fodena i Judea Bellinghama.

"Možete li zamisliti trenera rezervne momčadi kako od trenera prve momčadi traži najbolje igrače kako bi s njima osvojio ligu za rezerve? To je nemoguće.. Moj posao nije da tražim Judea, Phila ili Masona. Seniorska momčad je najvažnija i tako će uvijek biti. Kad bismo mi držali igrače ovdje, onda bi to bila sustavna pogreška", zaključio je Boothroyd.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više