Kvalifikacije za Igre u Tokiju

Izbornik Horvat citirao Franju Asiškog i poručio da je Hrvatska ostvarila svoj plan

Foto: Jozo Čabraja/Guliver Images

Hrvatska je pobijedila Tunis 30:27 u zadnjoj utakmici kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju.

Izbornik Hrvoje Horvat istaknuo je da je očekivao tešku utakmicu.

"Pobijedili smo i vjerujem da nismo toliko kidali živce kao u ova dva prethodna dana. Znao sam da će Tunis igrati maksimalno i da je njima čast igrati protiv Hrvatske. Promašili smo nekoliko zicera na početku pa rezultat nije izgledao kozmetički tako dobro, ali znali smo da ćemo se s pravom obranom kad-tad odvojiti i kontrolirati utakmicu te se to u drugom poluvremenu i dogodilo", započeo je izbornik.

Crne rupe su problem

Horvat se dotaknuo i već tradicionalnih perioda na utakmicama u kojima igra Hrvatske pada: "Crne rupe u igri su neugodne, jači protivnici to jako dobro kažnjavaju. Imamo velik broj rotacija u koje moramo ulaziti zato što su nam igrači podijeljeni između obrambenih i napadačkih. Morat ćemo naći bolji balans, ali kroz jedne dulje pripreme, a ne kroz pripreme od tri dana. Onda ćemo moći bolje reagirati i sanirati te crne rupe".

Izbornik vjeruje u pobjedu Francuske. Citirao je Franju Asiškog

Izbornik je citirao Franju Asiškog i istaknuo da je Hrvatska svoj posao odradila, a sad preostaje čekati: "Jednom davno jedan mudri čovjek je rekao: 'Daj mi Bože hrabrosti da promijenim ono što mogu promijeniti, daj mi snage da prihvatim ono što ne mogu i prije svega daj mi mudrosti da razlikujem ovo prvo od ovog drugog'. To se da jako dobro primijeniti na ovu situaciju, mi smo svoje odradili. Došli smo pobijediti primarno Portugal i Tunis, probali smo iznenaditi Francusku i mislim da je iznenađenje bilo dobro i spremno, ali nije izdržalo do kraja. Francuska je jedna od najboljih reprezentacija na svijetu, igra doma i apsolutno vjerujem da će pobijediti".

Budućnost je sigurna

"Reprezentacija ima svoju okosnicu, treba raditi na detaljima koji se mogu brusiti kroz dulji vremenski period, a to će biti pripreme za Olimpijske igre. Lijepo vrijeme je ispred nas, imamo vremena podvući crtu, analizirati i dobro promisliti te kad se emocije smire vidjet ćemo koje poteze ćemo povući uoči priprema za Olimpijske igre", prokomentirao je Horvat budućnost reprezentacije uvjeren u plasman na Olimpijske igre.

Podsjetimo, Hrvatskoj treba pobjeda ili remi Francuske protiv Portugala kako bi se plasirala na Olimpijske igre.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više