ODBOJKA

Izbornik hrvatskih odbojkašica klupski je prvak svijeta

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

IZBORNIK hrvatske ženske odbojkaške vrste Daniele Santarelli klupski je prvak svijeta. U povijesnom uspjehu Santarelli je odveo svoj Imoco Volley Conegliano do svjetskog zlata pobijedivši u finalu Svjetskog klupskog prvenstva tursku Egzacibasi Vitru 3:1 (22:25, 25:14, 25:19, 25:21).

Imoco je do zlata došao u svom debiju na Svjetskom klupskom prvenstvu na kojem su nastupili osiguravši jednu od četiri wild card ulaznice. Natjecanje se igralo u kineskom gradu Shaoxingu, a Santarelijeva ekipa do naslova je došla pobjedama nad Guangdong Evergrandeom, Itambe Minasom i Vakifbank Istanbulom. Ovaj sjajni rezultat još je jedna potvrda izvrsnog rada hrvatskog izbornika kojem čestita cijela odbojkaška javnost, a među njima i Hrvatski odbojkaški savez.

"Cijela hrvatska odbojkaška obitelj neizmjerno je ponosna na nevjerojatan uspjeh našeg izbornika. Izuzetno smo sretni što Hrvatska ima izbornika svjetskog kalibra, s kojim smo nedavno i produžili suradnju. Proteklih osamnaest mjeseci s izbornikom Santarellijem pokazatelj su uspješnog kontinuiteta rada i porasta kvalitete igre, a sigurni smo da ni ozbiljni rezultati neće izostati. Hrvatski odbojkaški savez od srca čestita Danieleu na ovom povijesnom uspjehu", izjavila je direktorica Hrvatskog odbojkaškog saveza Valentina Bifflin.

Santarelli i hrvatska odbojkaška reprezentacija 27. prosinca putuju u Bugarsku na pripreme, a zatim ih čeka kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre koji će se od 7. do 12. siječnja igrati u Nizozemskoj. Hrvatska je u skupini B s Belgijom, Njemačkom i Turskom, dok su u skupini A domaćini, Bugarska, Poljska i Azerbajdžan.

Pročitajte više