EURO ZA MLADE

Izbornik iz kampa Italije U-21 potjerao zvijezde Juventusa i Rome

Foto: Instagram

ZVIJEZDE mlade reprezentacije Italije Moise Kean i Nicolo Zaniolo izbačene su iz momčadi uoči utakmice posljednjeg kola grupne faze Europskog prvenstva za igrače do 21 godine.

Italija večeras od 21 sat igra protiv Belgije, a u sastavu neće biti zvijezda Juventusa i Rome, javljaju talijanski mediji.

Izbornik Luigi di Biaggo kaznio ih je zbog kašnjenja. Zaniolo zbog suspenzije ionako nije bio u konkurenciji, dok je Juventusovo čudo od djeteta viđeno kao starter.

Još nije poznato hoće li dvojac biti u sastavu ako Azzurri prođu u polufinale.

Kean i Zaniolo su cimeri u reprezentaciji, a proteklih večeri su na društvenim mrežama često objavljivali snimke na kojima su pjevali i plesali. Očigledno su u tome pretjerali pa su narušili disciplinu, zbog čega je uslijedila kazna.

Kean i Zaniolo najveća su dva otkrića talijanskog nogometa ove sezone

Kean, kojeg je Massimiliano Allegri nazvao "odličnom zamjenom za Marija Mandžukića", večeras je trebao zaigrati u napadačkom tercetu s Cutroneom i Chiesom, ali će Di Biagio morati posegnuti za alternativnim rješenjem.

19-godišnji napadač pravo je otkriće Juventusa ove sezone. U dresu Stare dame odigrao je 13 utakmica i postigao šest golova, a predviđaju mu blistavu budućnost.

Sličnu priču ima i njegov prijatelj, 19-godišnji Nicolo Zaniolo koji je ove sezone debitirao u seniorskom nogometu i poslije samo 1221 minute nogometa s "velikim dečkima" zaradio nadimak "novi Francesco Totti".

S dva gola ovaj je ofenzivac srušio Porto na Olimpicu u osmini finala Lige prvaka i tako postao najmlađi Talijan koji je zabio dva gola u jednoj utakmici Lige prvaka, a do prije šest godina, kao 13-godišnji klinac, navijao je za Juventus i Cristiana Ronalda na Facebooku.

Zaniolo je završio u Romi tako da ga se Inter odrekao u transferu Radje Nainggolana. Lukavi Monchi, sportski direktor Rome koji se proslavio godinama unazad u Sevilli, primijetio je talent klinca koji u Interu ne bi mogao do minutaže. Za Zaniola kažu da je skroman momak, prije svega duhovit, a prije tri godine Fiorentina ga je otpustila jer nije bio dovoljno visok. Baš poput Modrića u Hajduku.

Pročitajte više