Europsko prvenstvo

Hrvatske rukometašice pobjedu posvetile navijačima i suigračicama koje nisu s njima

Foto: EPA

HRVATSKA ženska rukometna reprezentacija je u prvom kolu drugog kruga Europskog prvenstva u Danskoj ostvarila pobjedu protiv Rumunjske.

Hrvatske rukometašice su slavile rezultatom 25:20 i na korak su do plasmana u polufinale. U subotu igraju protiv Norveške, a u ponedjeljak protiv Njemačke.

Blažević je bila najefikasnija Hrvatica protiv Rumunjske sa sedam pogodaka

“Želim zahvaliti svima, svim Hrvatima, navijačima ispred malih ekrana, igračicama koje nisu s nama tu, svima, igrale smo za sve vas! Hvala vam“, kazala je nakon utakmice srednja vanjska Valentina Blažević.

Ona je bila najefikasniji strijelac Hrvatske protiv Rumunjske sa sedam postignutih pogodaka. Nakon Blažević, riječ je dobila i kapetanica Katarina Ježić.

"Izuzetno sam ponosna na svoju ekipu. Imamo veliko srce i hladnu glavu. Hvala navijačima što su naš osmi igrač i što nas prate ispred malih ekrana."

Hrvatska protiv Norveške igra u subotu od 18:15

Izbornik Nenad Šoštarić nakon nove pobjede nije imao previše riječi o samoj utakmici.

“Cure koje imaju dušu, koje imaju srce, koje ostavljaju sve što imaju na terenu. Velika zahvala igračicama, stručnom stožeru koji je došao s nama: direktor svih reprezentacija Ivica Udovičić, tehnička direktorica reprezentacije Ljerka Vresk, dr. Kukin, fizioterapeuti Goran Krušelj i Vesna Hodić, trenerica Snježana Petika, media menadžer Ivica Maraš i moja malenkost. Svi smo mi ugradili dio sebe ovdje i to nas čini sretnima i ponosnima“, rekao je Šoštarić.

Hrvatska protiv Norveške u subotu igra u 18:15 uz prijenos na PlanetSportu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više