rukometni euro

Izbornik Srbije: Strašno, uvlačio ih je u lijevak, uništio je sve moje bekove

Foto: Epa

HRVATSKA rukometna reprezentacija je u trećem kolu skupine A u Grazu s 24:21 pobijedila Srbiju i s maksimalnim učinkom izborila je drugi krug.

Bila je ovo izuzetno zanimljiva i uzbudljiva utakmica s obzirom na činjenicu da je dvoboj bio lišen rezultatskog imperativa. Naime, Hrvatska je kolo prije osigurala prvo mjesto i prijenos oba boda u drugi krug, dok Srbija ni pobjedom nije mogla izbjeći zadnje mjesto u skupini.

Srbija je odigrala daleko najbolju utakmicu na turniru, pružila je fantastičan otpor Hrvatskoj, držala ju je u šaci 40 minuta, ali ipak nije mogla izdržati. Čudesni Duvnjak i nevjerojatni Marin Šego kreatori su još jedne pobjede. Marin Šego je upisao nevjerojatnih 15 obrana (43 posto), a Duvnjak je u nastavku uništio Srbiju.

Izbornik Srbije Nenad Peruničić na presici nakon utakmice čestitao je Hrvatskoj, a najviše je istaknuo nevjerojatnog Duvnjaka koji je ubio svaku nadu Srbije da može do senzacije.

''Čestitam Linu Červaru, njegovoj momčadi i stožeru. Jako je teško 60 minuta igrati protiv momčadi ove kvalitete, koja ide po medalju'', rekao je Peruničić pa je dodao:

''Ako se previše trošite i u obrani i da stvorite šansu, pa onda dopustite previše izgubljenih lopti, odnosno presječnih pasova od takvog igrača kao što je Duvnjak, koji ih je jednostavno uvlačio negdje u lijevak, a rekli smo da se to ne smije događati. Strašno nešto. Sve bekove koje sam mijenjao napravili su grešku na isti način, protiv ovakve ekipe to se ne smije događati.''

Peruničić je ipak pohvalio svoju momčad zbog srčane igre i borbenosti.

''Mislim da smo pokazali srce i karakter. Danas smo igrali prije svega zbog nas. Ovo nije prvi put da pokazujemo srce i veliku borbu na strani. Ova ekipa nije kućna varijanta reprezentacije.''

Srpski vratar Vladimir Cupara zaustavio je sedam pokušaja hrvatskih rukometaša, bio je jedan od boljih u svojoj momčadi, a on je rekao da je Marin Šego bio prevaga.

"Šego je presudio na kraju s par obranjenih zicera. Fantastična utakmica, fantastična atmosfera. Čestitao bih Hrvatskoj i mojim suigračima koji su se danas lavovski borili i pokazali da protiv jednog od najboljih napadača možemo primiti samo osam golova u poluvremenu", rekao je Cupara.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više