HRVATSKA REPREZENTACIJA

Izbornik Srbije zagrlio Dalića i pitao ga: Reci mi koga ne bi htio u ždrijebu?

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

ŽDRIJEB skupina za Svjetsko prvenstvo u Kataru održat će se sutra i mnogi izbornici s nestrpljenjem očekuju što će im kuglice odrediti. Svatko od njih ima svoje želje, a hrvatski izbornik Zlatko Dalić otkrio je dio svojih. Napravio je to u razgovoru sa srpskim izbornikom Piksijem Stojkovićem, poručivši mu da nikako ne želi Srbiju u skupini, a potom i u razgovoru koji je objavio Srpski nogometni savez na svom YouTube kanalu.

Hrvatska je u drugoj jakosnoj skupini, a Srbija u trećoj i susret ovih reprezentacija je moguć. Ne i poželjan za Dalića.

Dalić ne želi Srbiju u skupini

"Neću Srbiju, jaki ste. Nikome neće biti lako sa Srbijom. Igrate dobro i tvrd ste orah. Ne može svatko napraviti to što ste vi napravili u Portugalu. Slično kao i mi, imate puno dobrih igrača koji igraju u velikim klubovima. Piksi je to dobro složio kao što smo i mi složili naše. Srbija je opasna reprezentacija", rekao je Dalić na Stojkovićevo pitanje koga ne bi volio vidjeti u ždrijebu.

Otkrio je da bi volio izbjeći Francusku iz najjače skupine te još neke želje za ždrijeb. Idealno bi bilo, smatra izbornik, da Hrvatska bude smještena u grupu s domaćinom, no, dodaje, vidjet će se što će biti, a Hrvatskoj će ionako trebati dvije pobjede za prolazak skupine.

"Katar! Još bih nekog iz Azije ili Afrike, samo da ne bude neka europska reprezentacija", rekao je Dalić.

Pročitajte više