Izbornik U-21 Hrvatske nakon ispadanja s Eura: Očito smo se nekome zamjerili

Foto: Eduard Vinatoru/PIXSELL

HRVATSKA U-21 reprezentacija završila je nastup na Europskom prvenstvu jučerašnjim remijem 0:0 protiv domaćina Rumunjske u posljednjem kolu skupine B. Hrvatska se tako vraća s trećeg mjesta u grupi s jednim bodom iz tri utakmice te bez ijednog postignutog pogotka.

"Generalno sam zadovoljan trudom igrača, ali nisam zadovoljan nekim situacijama u kojima smo gubili lopte i sami sebi kreirali kontre te tako prouzrokovali malu sigurnost", rekao je izbornik U-21 reprezentacije Dragan Skočić nakon utakmice s Rumunjskom.

"Zadovoljan sam velikim dijelom utakmice kada smo puno napadali i imali puno prigoda. Pritisak je bio dobar, ali očito smo se nekome zamjerili jer smo dosta toga promašili", dodao je naglasivši kako iz cijelog prvenstva ipak treba izvući dobre stvari.

"Trebamo izvući dobre stvari iz ovoga. Tu smo imali neke igrače dvije-tri godine mlađe, to je ekipa 'under construction', iz nje igrači odlaze u A reprezentaciju, ali ovo je veliko iskustvo za igrače", naglasio je. 

Skočić: Neću davati ocjenu jer ne može biti prolazna

"Dobro smo odigrali i svjesni smo da radimo dobro, ali gubili smo neke lopte na sredini terena. Kada napadamo, ne osiguramo naš napad i to nas je koštalo na ovom prvenstvu, to je jedna tvar koja je bila loša. Na kraju neću davati ocjenu jer kad ispadneš, ona ne može biti prolazna.

Ali zadovoljan sam s nekim stvarima jer ovo je ekipa koja raste i bila je sve bolja i bolja iz utakmice u utakmicu. I ja sam tu isto novi. Možda nam je nedostajalo malo iskustva, ali dobro smo igrali", zaključio je izbornik. 

Pandur: Ova ekipa zaslužuje više

"Mislim da smo zaslužili pobijediti, ali što je, tu je, zadržali smo nulu, uzet ćemo taj bod, treće mjesto i to je to", osvrnuo se na utakmicu s Rumunjskom golman Ivor Pandur.

"Sigurno nije pozitivno jer ova ekipa zaslužuje i može puno više. Ciljali smo prolazak skupine. Nismo to ostvarili, ali iz tih stvari će se nešto naučiti, mislim da će se naučiti nešto za sljedeći ciklus", dodao je Pandur.

Pročitajte više