Izbornik Vlado Šola igračima na Euru: Au, nemamo drugog pivota! Šta ćemo igrat!?

Foto: Profimedia

VLADO ŠOLA (55), legendarni golman Hrvatske i osvajač olimpijskog i svjetskog zlata 2000-ih, sada je izbornik Crne Gore na Euru. Viralan je postao njegov urnebesni time-out u dramatičnoj završnici utakmice protiv Mađarske na otvaranju EP-a.

Pola minute prije kraja Mađarska je imala gol više, ali Crna Gora je imala napad za gol i bod. Tijekom time-outa Šola je rekao igračima da po gol krenu akcijom 7 na 6, s dva pivota. No, usred tumačenja kako da izvedu napad, shvatio je da nema dva pivota. Onda je zaprepašteni Šola pitao igrače što da napravi i oni su dogovorili akciju dok ih je izbornik slušao. 

Urnebesni video smetenog Šole

@cgsportme Šokantni time-out Vlada Šole o kojem će se pričati… #crnagora #montenegro #ehfeuro2024 ♬ original sound - CGsport

Snimka na kojoj se vidi kako Šola govori ovo postala je viralna: "Sedam na šest, dva pivota. Jel može pivot? Jedan, dva, četiri, pet... Imaš ovoga. Jedinica ti dolazi, pokriva ti pivota.... Au, nemamo drugog pivota! Za*ebi to, šta ćemo igrat?"

Šola: To je uobičajena situacija

Ovako je objasnio situaciju nakon meča: "Htio sam staviti sedmog igrača, a onda shvatio da nemam Vuku Borozana, drugog pivota. Branko i Vuko su dobro igrali vani i odlučili smo se za tu akciju. Nekada se odluka prepusti igračima, što oni osjećaju. To nije ništa neobično. Nije to loše, to su iskusni igrači. Donesena je dobra odluka, taj šut vani je bio naše oružje. Banjo je naš glavni igrač, hijerarhijski je lopta trebala ići na njega."

No, akcija koju su dogovorili i izvršili igrači umjesto smetenog Šole nije završila uspješno za Crnu Goru, a samim tim ni utakmica. Mađarski golman obranio je šut Branka Vujovića, a zatim je Mađarska zabila za konačan rezultat, pobjedu 26:24. 

Pročitajte više