DINAMO SRUŠIO BENFICU

Izet Hajrović za Index: Jesam li vam rekao da Benfica nije favorit

Foto: Index

IZET HAJROVIĆ nije bio na terenu, ludovao je na tribini i nabrijavao atmosferu. Zbog ozljede nije mogao igrati u pobjedi protiv Benfice (1:0) u prvoj utakmici osmine finala Europa lige. Dinamo ima ozbiljnu šansu ući među osam najboljih ekipa Europe, a na Maksimiru to nitko ne doživljava kao čudo. 

"Ma, jesam li vam rekao", nasmijao se Hajrović. 

Ovo je druga bitna utakmica koju propušta, ali Dinamo može bez prve špice, bez trenera Bjelice na klupi i kapetana Ademija na terenu. Sustav funkcionira, Dinamo maršira Europom, a Bjelica i Hajrović žale što nisu riješili Benficu već u prvoj utakmici. 

''Sto posto je teže ovo proživljavati na tribini, puno je lakše igrati. Prezadovoljan sam kako su momci odigrali. Šteta što nismo zabili drugi gol. S 2:0 bilo bi neusporedivo lakše u Lisabonu, ali i ovaj rezultat je fantastičan'', rekao nam je Hajrović nakon utakmice.

''Za mene Benfica nije ni bila favorit. Čim smo ih izvukli, rekao sam da su šanse 50-50. Pokazali smo da s njima možemo igrati. Istina, nisu igrali s najboljom ekipom. Sigurno je da će u uzvratu napraviti izmjene i da će nam biti puno teže u Lisabonu, ali optimist sam.''

Benfica nakon propuštenog zicera na početku nije stvorila šansu na Maksimiru do kraja susreta. Bjelica je kazao da je perfektna obrana dobila utakmicu i da to može napraviti u Lisabonu ako odigra bez greške. Isto nam je kazao i Hajrović, ključ prolaza vidi u obrani.

''Tek smo posljednjih 15 minuta dali Benfici da igra, tada su nas pritisnuli. Ali vjerovao sam da mi nećemo primiti gol i vjerujem u prolaz. Atmosfera je sjajna, svi smo presretni. Timski duh je ono što nas vodi u ovoj sezoni", zaključio je Dinamov napadač.

POGLEDAJTE JOŠ REAKCIJA

>>> Bruno Petković: A govorili ste nam da smo autsajderi

>>> Ovako priča ekipa s mudima

Pročitajte više