Hrvatska

Izglasana reforma Lige nacija. To je sjajna vijest za Hrvatsku

Foto: Guliver Image/Getty Images

U LJUBLJANI je održana sjednica Izvršnog odbora UEFA-e na kojoj je odlučeno da će A liga Lige nacije umjesto dosadašnjih 12 reprezentacija, imati njih 16.

To je sjajna vijest za Hrvatsku koja će takvim raspletom ostati u najjačem rangu iako je u prošloj sezoni, prvoj u povijesti tog UEFA-inog natjecanja, ispala završivši na posljednjem mjestu u skupini s Engleskom i Španjolskom. U A ligi ostaju i Njemačka, Poljska i Island. 

Reprezentacije će biti podijeljene u četiri skupine po četiri zemlje, a pobjednici skupina će u lipnju 2021. godine igrati završni turnir. 

Izvlačenje skupina je 3. ožujka 2020. godine u Amsterdamu, a utakmice će se igrati u rujnu, listopadu i studenome iste godine.

Podsjetimo, prvo izdanje Lige nacija osvojio je Portugal ispred Nizozemske i Engleske.

Skupine Lige nacija:

A LIGA: Hrvatska, Njemačka, Poljska, Island, Švedska, Ukrajina, Danska, Portugal, Nizozemska, Bosna i Hercegovina, Engleska, Švicarska, Belgija, Francuska, Španjolska, Italija.

LIGA B: Rusija, Austrija, Wales, Češka, Škotska, Norveška, Srbija, Finska, Slovačka, Turska, Republika Irska, Sjeverna Irska, Bugarska, Izrael, Mađarska, Rumunjska.

Liga C: Grčka, Albanija, Crna Gora, Gruzija, Sjeverna Makedonija, Kosovo, Bjelorusija, Cipar, Estonija, Slovenija, Litva, Luksemburg, Armenija, Azerbejdžan, Kazahstan, Moldavija

Liga D: Gibraltar, Farski otoci, Latvija, Lihtenštajn, Andora, Malta i San Marino.

Pročitajte više