Iznenađenje u Monte Carlu. Branitelj naslova i 6. tenisač svijeta ispao u drugom kolu

Foto: EPA

DRUGO kolo ATP Masters 1000 turnira u Monte Carlu donijelo je dvoboj dvojice umaških pobjednika u kojem je Australac Alexei Popyrin, 46. na ATP ljestvici, priredio iznenađenje te sa 6:4, 6:4 izbacio branitelja naslova i šestog tenisača svijeta, Rusa Andreja Rubljova.

Popyrin je prošle godine u umaškom Stella Marisu osvojio svoj prvi ATP naslov na zemljanoj podlozi, a u srijedu je prvi put zaigrao na središnjem terenu teniskog kluba u Monte Carlu, gdje je šokirao prošlogodišnjeg osvajača trofeja.

Ovaj 24-godišnji Australac će prvi put u Monte Carlu zaigrati u osmini finala, a za plasman u četvrtfinale borit će se protiv sunarodnjaka Alexa de Minaura, 11. tenisača svijeta, koji je preokretom došao do pobjede 2:6, 6:2, 6:3 protiv Nizozemca Tallona Griekspoora, koji se nalazi na 26. mjestu ATP ljestvice.

Sinner bez problema prošao u osminu finala

Talijan Lorenzo Sonego, 57. igrač svijeta, u glavni ždrijeb ušao je nakon što je nastup zbog ozljede desne podlaktice otkazao treći tenisač svijeta, Španjolac Carlos Alcaraz. Sonego je u završnom kolu kvalifikacija poražen od Španjolca Roberta Bautiste Aguta, ali je iskoristio priliku i ušao u osminu finala glavnog turnira pobijedivši Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea sa 6:4, 7:5.

S lakoćom se u osminu finala plasirao i drugi tenisač svijeta, Talijan Jannik Sinner, koji je sa 6:1, 6:2 nadigrao Amerikanca Sebastiana Kordu. Sinnerov suparnik za plasman u četvrtfinale bit će Nijemac Jan-Lennard Struff, koji je sinoć svladao Bornu Ćorića sa 7:6 (2), 6:1.

Pročitajte više