Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Iznenađenje u skupini u kojoj je i Hrvatska, dinamovac spasio Sloveniju

Foto: AP Photo/Darko Bandic/Guliver

NAKON četiri kola u skupini H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo je velika gužva na tablici.

Hrvatska i Rusija nakon remija bez golova predvode skupinu s po sedam bodova. U preostale dvije utakmice današnjeg programa Malta je na svom terenu napravila iznenađenje, s 3:0 pobijedila je Cipar i izjednačila se s Cipranima na ljestvici, a Slovenija i Slovačka su odigrale 1:1. Tako je nakon četiri susreta Slovačka treća na ljestvici sa šest bodova, a ostale tri reprezentacije imaju po četiri boda.

Malta, koja je u ovim kvalifikacijama već iznenadila remijem sa Slovačkom (2:2), povela je u 44. minuti, četiri minute nakon što je Cipranin Soteriou dobio drugi žuti karton. Strijelac vodećeg pogotka bio je Attard, a u prvoj minuti drugog dijela na 2:0 je povećao Mbong. Treći gol Maltežana zabio je opet Attard i tako potvrdio prvu pobjedu Maltežana u nekim kvalifikacijama nakon dvije godine.

Stojanović donio bitan bod Slovencima

Slovenija je u Ljubljani dočekala Slovačku i poraz izbjegla pogotkom Petra Stojanovića, dinamovca na posudbi u Empoliju. Bozenik je u 32. minuti fantastičnim udarcem glavom doveo goste u vodstvo, a deset minuta kasnije je Stojanović zabio nakon odličnog utrčavanja s desne strane i proigravanja Iličića. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOLOVE.

Pročitajte više