Izraelci bivšu nadu Hajduka usporedili s Ashtonom Kutcherom: Izgleda kao dječak

Foto: Profimedia

LORENCO ŠIMIĆ (27) prešao je u izraelski Maccabi iz Haife. Hrvatski stoper u Izrael je stigao iz talijanskog Ascolija za 800 tisuća eura. "Hrvatski Sergio Ramos pojačat će Maccabi iz Haife, a njegov dječački izgled sigurno neće škoditi. No upitni su njegova spremnost i utjecaj na svlačionicu te treba vidjeti hoće li izbjeći ozljede", piše izraelski Ynetnews, koji njegov izgled uspoređuje s holivudskim glumcem Ashtonom Kutcherom.

Talijanski novinari Anna Rita Marini i Danielle Felicetti pohvalili su Šimića i njegove nastupe u Serie B, u kojoj je Ascoli prošle sezone završio na 12. mjestu. Ynetnews podsjeća da je Šimić bio kapetan u mlađim uzrastima Hajduka te ističe da je smatran velikim talentom. Navodno je Chelsea davno bio zainteresiran za njega, no posao nije ostvaren.

Sampdoria ga kupila od Hajduka za 1.5 milijuna eura

Šimić je rođen u Splitu, a karijeru je započeo u Hajduku, čiji je član bio do 2017. godine. Hajduk ga je 2015. posudio ukrajinskoj Hoverli, a u siječnju 2017. otišao je u Sampdoriju za 1.5 milijuna eura. Nakon toga je igrao za Empoli i SPAL, a 2019. je došao u Rijeku na posudbu. Nakon te posudbe ponovno je posuđen, ovaj put u Dunajsku Stredu iz Slovačke. 

Šimić je prije tri godine iz Sampdorije prešao u poljski Zaglebie Lubin za 250 tisuća eura, a u zimu 2022. je besplatno otišao u Lecce. Nakon toga je završio u Ascoliju, gdje se zadržao godinu dana. Za mladu reprezentaciju Hrvatske ima šest nastupa i jedan gol.

Pročitajte više