Izraelska legenda: Kosovo nas je pobijedilo u svinjcu. Ovo nije nogometni teren

Foto: Profimedia

KOSOVO je pobijedilo Izrael 1:0 u Prištini u odgođenoj utakmici kvalifikacija za Euro. Meč se nije igrao u listopadu, kad i svi ostali, jer je tada eskalirao rat Izraela i Palestine, pa je odgođen za studeni. Bila je to kontroverzna utakmica zbog niza razloga.

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ NA KAKVOM TERENU SE IGRALA UTAKMICA

Zbog niza razloga ovo je bio kontroverzan meč

Izrael je zbog znanih okolnosti u fokusu svjetske javnosti, a njegov gol na ovoj utakmici branio je Omri Glazer, vratar Crvene zvezde. Srbi ne priznaju Kosovo i nisu htjeli da im golman tamo brani bojeći se i da bi mogao biti u opasnosti kao igrač srpskog prvaka u neprijateljskom albanskom okruženju. Zbog svega navedenog meč se pratio s velikom pažnjom i jednako takvim mjerama sigurnosti.

Prije meča dogodio se incident. Kosovari su zviždali prilikom intoniranja izraelske himne. Zatim je počeo meč i to na terenu koji je više izgledao kao oranica nego nogometno igralište. Očito loša drenaža na stadionu Fadil Vokrri učinila je da ova utakmica bude na rubu regularnosti. Eran Zahavi (36), legenda Izraela i najbolji strijelac u povijesti reprezentacije s 33 gola, bio je ogorčen nakon poraza na takvom travnjaku. 

"Večeras ovdje nije bilo nogometa. Mi smo navikli na normalne uvjete"

"Ovo je više svinja, nego nogometni teren. Znali smo da će neće biti lako u takvoj situaciji i nismo uzeli bodove." Izrael do kraja studenog mora igrati još tri utakmice i to protiv Švicarske i Rumunjske, rivala za izravni plasman na Euro.

"Dat ćemo sve od sebe protiv Rumunjske i Švicarske, šanse nam se nisu smanjile. Večeras ovdje nije bilo nogometa. Mi smo navikli na normalne uvjete. Bilo je teško pokazati jednostavne stvari. Moramo pobijediti Rumunjsku i uzeti bodove Švicarskoj", dodao je Zahavi. Trenutno te reprezentacije drže prva dva mjesta i trećeplasiranim Izraelcima bježe pet, odnosno četiri boda.

Pročitajte više