HNL

Izvanredno obraćanje vrha Dinama: "O sebi čitamo kao da smo kriminalna organizacija"

Foto: Goran Stanzl / Pixsell

DINAMO je održao izvanrednu konferenciju za medije. 

Govorila su dva čelnika. Sportski direktor kluba i trener Zoran Mamić, inače nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od 4 godine i 11 mjeseci zato što je bio dio klana koji je iz Dinama izvukao više od 116 milijuna kuna, a državni proračun oštetio za 12,2 milijuna kuna.

Uz njega je bio član uprave Krešimir Antolić. On je do 2013. i dolaska u Dinamo bio načelnik Odjela općeg kriminaliteta Policijske uprave zagrebačke. Zatim je bio šef sigurnosti kluba obitelji Mamić. Otkako je Zdravko Mamić u bijegu u Međugorju nakon što je nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora u istom procesu kao i njegov brat, Antolić praktično vodi klub. 

Na presici je Antolić apelirao:

"Mi smo u Dinamu naviknuli na sve. Pucali su na naše ljude, pretukli našeg trenera i palili naše aute. Mediji većinom jesu naši partneri, ali prema Dinamu postoji doza malicioznosti i neobjektivnosti. Podsjetio bih što je Dinamo. Iznad svih nas je. 48. klub u Europi, najveći hrvatski klub. Rekorder po broju reprezentativaca u finalu SP-a. Mi smo lokomotiva hrvatskog sporta. Dinamo je od 2008. u tuđi objekt uložio 100 milijuna kuna svoje likvidnosti. Isplaćujemo svaki mjesec 450 dohodaka. Dajte nam priliku za objektivnost. Mi smo pokazali koji odgovaramo za klub da nismo napravili zid. Dostupni smo za sva pitanja. No ima previše paušalnog i selektivnog pristupa. Nekada imam osjećaj da postoje dva Dinama, onaj o kojem čitam na portalima i onaj u kojem radim. Unatoč tome smo spremni na kritiku. Nijedna firma u Hrvatskoj nema ovakvu bilancu. Od medija koji su put od nas do naših navijača očekujemo objektivnost. O sebi čitamo kao da smo kriminalna organizacija. O Maksimiru je toliko gluposti napisano. Da Dinamo treba graditi stadion, da se ne treba stadion graditi. Pa nije stadion moj ili Zoranov. Ne treba uopće novac poreznih obveznika, ali to se zakonski treba odrediti. Zato vas kao čovjek molim za objektivnost i da nam date šansu."

Pročitajte više