Nevjerojatno! Manchester bio pod opsadom zato što je netko zaboravio lažnu bombu u zahodu Old Trafforda

Foto: Guliver Images/Getty Images

CIJELA Europa u nedjelju je napeto pratila zbivanja na Old Traffordu. Međutim, mediji nisu izvještavali o događajima na terenu, nego o onome što se događalo u zahodu na sjeverozapadnom dijelu mitskog stadiona. Pola sata prije početka utakmice između Manchester Uniteda i Bournemoutha označen je alarm zbog čega su domaći navijači, okupljeni na tribinama Alex Ferguson i Stretford End, morali biti evakuirani. Nekoliko minuta kasnije, policija je odlučila isprazniti cijeli stadion, a utakmica je u konačnici otkazana zbog sumnje da je netko postavio bombu na stadionu.

Kaos i drama...

Protueksplozivni odjel ubrzo je stigao na teren, a u pomoć je pozvana i vojska. Čim je završena evakuacija navijača, policija je krenula u ispitivanje terena. Sumnjiva je naprava pronađena na sjeverozapadnom dijelu stadiona, točnije u jednom od zahoda. Policija je uz pomoć vojske izvela kontroliranu eksploziju kako bi sigurno uklonila paket, a nakon što je opasnost eliminirana utvrđeno je kako nije bilo riječ o bombi. Donekle...

...zato što je netko zaboravio pospremiti lažnu bombu

Engleska policija u večernjim je satima potvrdila kako je sumnjiva naprava izgledala poput bombe, zbog čega je uz pomoć vojske izvela kontroliranu eksploziju kako bi uklonila opasnost, a naknadno je utvrđeno da je naprava doista bila bomba - ali lažna! Riječ je o modelu koji se koristi na vježbama sigurnosti i zaštite na stadionima. Netko je očito zaboravio pokupiti bombu s nedavno održane vježbe, a sumnja se na radnike jedne privatne tvrtke. Kako bilo, policija će nastaviti s istragom koja je uzbunila englesku, ali i svjetsku javnost, a odgođena utakmica odigrat će se 17. svibnja.

Razvoj događaja:

19:20 SLUŽBENA POTVRDA: Policija je potvrdila kako pronađena naprava nije bila eksplozivna.

19:00 Policija još uvijek nije otkrila o kakvom je paketu riječ. Sada su se pojavile informacije kako je jedan od zaštitara pronašao mobitel koji je žicama bio povezan za cijevi u jednom od zahoda.

18:40 Prema neslužbenim informacijama bombu je primijetio jedan od navijača, a ovdje možete pogledati kako su navijači Uniteda reagirali kada su čuli da su bili na meti terorista.

17:55 Vatrogasci su na mjestu događaja.

17:40 POLICIJA JE POTVRDILA: Izveli smo kontroliranu eksploziju na Old Traffordu!

17:25 Iz mančesterske policije javljaju kako je u pomoć pozvana i vojska: "Evakuacija je izvršena. Na terenu je protueksplozivni odjel kojem asistiraju kolege iz vojske".

17:15 Daily Mail također javlja kako se očekuje kontrolirana eksplozija na Old Traffordu. Policija je u pomoć pozvala vojne stručnjake, a navodno je u jednom od zahoda na stadionu pronađeno nekoliko naprava koje su žicama spojene s mobitelom.

17:00 Sky Sports javlja kako će policija izvesti kontroliranu eksploziju na Old Traffordu. Napominjemo kako još uvijek nema službene potvrde.

16:57 Engleski mediji javljaju kako je na terenu protueksplozivni odjel!

16:44 Sky Sports: Pojedini igrači Bournemoutha negoduju zbog otkazivanja utakmice. Naime, ovaj će se otkazani susret, naravno, morati odigrati, a neki od igrača već su isplanirali godišnji odmor.

16:35 United je putem društvenih mreža objavio obavijest: "Utakmica je otkazana zbog sumnjivog paketa koji je pronađen na sjeverozapadnom dijelu Old Trafforda. Molimo navijače da ostanu sjediti na svojim mjestima sve dok ih osoblje ne uputi prema izlazu".

16:20 Kako javlja BBC-ev novinar Phil McNulty, policija je pronašla sumnjiv paket na sjeverozapadnom dijelu stadiona. Organizatori su odmah reagirali i počeli sa čišćenjem cijelog stadiona, u tijeku je evakuacija, utakmica se danas neće igrati.

16:14 UTAKMICA JE OTKAZANA, javlja BBC. Policija je pronašla sumnjiv paket. 

BBC javlja kako su gostujući navijači ostali na svojim mjestima, a da su evakuirane dvije domaće tribine, Alex Ferguson i Stretford End.

U tijeku je pregled spomenutih tribina, na licu mjesta su psi tragači...

  >> Razvoj događaja pratite na Indexu

Pročitajte više