Izvozao je Bilića. Tako je rođena legenda o tipu toliko dobrom da ima dva ista imena

Screenshot: Youtube

JAY-JAY OKOCHA tek je napunio 20 godina kada je napravio ono što ni nogometni velemajstori ne uspiju napraviti tijekom karijere. Na današnji dan 1993. godine je u bundesligaškoj utakmici svog Eintrachta i Karlsruhea nevjerojatnim driblinzima po nekoliko puta izvozao obranu suparnika i zabio čudesan gol. 

Najslavnije žrtve nestvarne akcije nigerijskog čarobnjaka su hrvatska i njemačka legenda. Okocha je u prazno slao i po travi valjao Slavena Bilića, stopera Karlsruhea i golmana Olivera Kahna. Zatim je, nakon višekratnog vozanja, potonjem zabio gol. Okochino remek-djelo je u nizu izbora te godine proglašeno golom godine, a takvim ga je izabrala i popularna njemačka televizijska emisija Sportschau.

Okocha je nakon toga igrao za Fenerbahče, PSG i Bolton, dok je Nigeriju vodio do afričkog naslova i zlatne olimpijske medalje te nastupao u njenom slavnom proboju na SP-u 1994. U svim tim momčadima bio je najveća zvijezda i idol navijača zbog trikova, driblinga i golčina. Ipak, legenda o tipu "tako dobrom da su mu dva puta dali isto ime" nastala je tog 31. kolovoza 1993. na račun i na štetu Slavena Bilića i Olivera Kahna. 

Pročitajte više