HRVATSKA REPREZENTACIJA

Jakić je u tri godine prošao put od Istre do reprezentacije, evo što je rekao

Foto: Yiannis Kourtoglou/Reuters/Guliver

HRVATSKA je u susretu 7. kola skupine H kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru kao gost svladala Cipar s 3:0. Golove za vodeću momčad ove kvalifikacijske grupe postigli su Ivan Perišić, Joško Gvardiol i Marko Livaja, a prve minute za hrvatsku reprezentaciju u ovom su susretu upisali Josip Stanišić i Kristijan Jakić.

Stanišić je na poziciji desnog beka odigrao cijeli susret, a Jakić debitirao u 84. minuti nakon što mu je mjesto na travnjaku prepustio Marcelo Brozović. Jakić je prije samo tri godine nosio dres Istre u kojoj je igrao na posudbi iz Lokomotive, potom je s Kajzerice preselio u Dinamo, a onda preko frankfurtskog Eintrachta stigao i u hrvatsku A selekciju.

"Živim najbolje trenutke svoje karijere, ovo je nešto fantastično. To očekuješ cijeli život i napokon se ostvarilo. U ovome trenutku ne mogu opisati što osjećam, igrati s igračima kakve imamo, biti s njima, komunicirati... To je velika stvar za mene", izjavio je nakon pobjede emotivni Jakić.

Osvrnuo se i na Cipar te najavio sljedeću utakmicu. Hrvatska će je igrati u ponedjeljak protiv Slovačke u Osijeku.

"Kontrolirali smo sve, šteta što nismo iskoristili neke šanse. Rezultat je povoljan za nas, vraćamo se kući s tri boda. Protiv Slovačke idemo po pobjedu. Slovaci su kvalitetni, ali igramo kod kuće, nadam se punom stadionu i da ćemo osvojiti tri boda", poručio je.

Pročitajte više