Jakirović: Ademi je spreman i u sjajnoj formi. Morat ćemo zaustaviti Livaju

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

NOGOMETAŠI Dinama gostovat će na Poljudu kod Hajduka u derbiju 10. kola SuperSport HNL-a. Utakmica se igra u nedjelju s početkom u 18 sati, a iz Dinamovog ju je kuta najavio trener momčadi Sergej Jakirović. Upozorio je na opasnosti koje prijete njegovom timu i potvrdio da je Arijan Ademi spreman za nastup.

"Očekuje nas dobra utakmica, nadam se u predivnoj atmosferi. Treba nam odličan rezultat da bismo zaustavili Hajduk i nadam se da ćemo biti na visokoj razini. Na raspolaganju su svi igrači osim Darija Špikića i Stefana Ristovskog. Ne želim riskirati s njima jer bismo ih mogli izgubiti na duže vrijeme", rekao je Jakirović u uvodu konferencije za medije.

Jakirović: Hrabro i s gardom

"Želimo odigrati hrabro i s gardom. Znamo da je Marko Livaja najveća prijetnja, da se sve vrti oko njega. On je 'target man' u Hajdukovoj igri i moramo ga zaustaviti, ali i obratiti pažnju na igrače oko njega i zaustaviti i njih", nastavio je i dodao da očekuje živu i dinamičnu utakmicu.

"Svjesni smo da nas očekuje spektakl. Idemo po pobjedu. Sa stajališta trenera Dinama ona se traži u svakoj utakmici. Ovo je prekretnica sezone, ali igra se tek 10. kolo. Smatram da je natjecanje maraton, no mi želimo biti najbrži i u sprintu", istaknuo je i potvrdio da su za utakmicu spremni Bruno Petković, Mahir Emreli, Takuro Kaneko, Antonio Marin, Gabriel Vidović, ali i Arijan Ademi.

"Ademi je spreman i u jako dobrom stanju. U Kini je imao određenu pauzu, pa još dok se rješavao taj transfer... Maksimalno je spreman i to je dobro za mene", zaključio je Dinamov trener.

Pročitajte više