Jakirović: Ispalo je lagano, ali nije bilo. Neshvatljivo smo griješili

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DINAMO je u 26. kolu SuperSport HNL-a pobijedio Slaven 5:2. Domaćini su poveli 2:0 golovima Tibora Halilovića u 7. i Gabriela Vidovića u 18. minuti. No, Slaven se vratio preko Ivana Lepinjice u 22. te Dinamova igrača na posudbi Mateja Šakote u 52. minuti.

Sergej Jakirović je nakon toga u igru uveo Martina Baturinu, a on je prvo u 70. iznudio penal, koji je Sandro Kulenović pretvorio u gol, a u 82. krasnim golom prelomio utakmicu. Duboko u sudačkoj nadoknadi iz još jednog penala postavio je konačnih 5:2. Evo što je nakon utakmice rekao Sergej Jakirović.

"Jako dobro smo ušli u utakmicu i relativno brzo poveli 2:0, da bismo onda iz neshvatljivih razloga ušli u probleme. Nismo imali kvalitetan pritisak, napravili smo grešku koja je vratila Slaven u život i tako smo si unijeli dodatnu nervozu.

U poluvremenu smo napravili neke izmjene, onda opet napravili pogrešku i onda smo morali ubacivati neplanirane zamjene. Nismo si smjeli dozvoliti gubitak bodova. Na kraju je ispalo lagano, ali nije bilo lagano", rekao je u uvodu.

Kako vam je bilo pripremati se za utakmicu s obzirom na sve što se događalo?

Bili smo u hotelu, imali smo mir, a je li netko izlazio i gledao, budući da su se čule detonacije, ne znam. Normalno smo se pripremali, a netko je možda individualno pratio. Čestitao bih Zajecu na izboru i zahvalio bivšem predsjedniku Barišiću na svemu.

Jeste li vidjeli novog predsjednika?

Nismo, Sutra ćemo.

Hoćete li sad imati mir nakon završetka svih ovih priča oko kluba?

Mi smo i dosad imali mir, ne mogu reći da nismo. Mi smo profesionalci, u Dinamu smo i moramo pobjeđivati. Sezona je jako zahtjevna i bit će jako zanimljivo do kraja. Nismo imali nikakav pritisak oko tih drugih priča niti sam to u svlačionici pričao. Nije naše da se bavimo time.

Igrači iz drugog plana?

Živkoviću treba još iskustva, mlad je igrač. Treba mu i malo pomoći drugih igrača, ali zadovoljan sam i s njim i s drugima. Malo smo izgledali ispuhano u nekim momentima, ali nije lako. Na kraju krajeva, nema nas puno, imamo dosta rekonvalescenata. Planirao sam malo drukčije zamjene, ali nas je rezultat primorao na druga rješenja.

Bulat i Ogiwara?

Ogiwara je počeo trčati s ekipom, a Bulat je počeo trčati, ali samo pravocrtno. Ogiwara bi trebao biti spreman za četvrtak.

Baturina je nudio Hoxhi da puca penal, ali on nije želio?

Ima podršku svih nas, možda ga i ja previše guram da ide u driblinge i sve. Zašto nije uzeo penal, ne znam, to morate njih pitati. Mislim da je Baturini ovo prvi penal u karijeri koji je pucao. 

Ferenčina: Ispada da nas je Dinamo nadigrao...

Podijelio bih utakmicu na onu do 70. i od 70. minute. Dotad smo bili jako dobri, držali smo loptu i imali par šansi. Prelako primamo golove, prelako radimo greške u zoni opasnosti i to nas košta. Prijelomni trenutak bio je kad je Jakirović ubacio prvotimce. Ispada da nas je Dinamo nadigrao, ali tko je gledao utakmicu, vidio je da nije bilo tako.

Pročitajte više